Два дни след приключването на първенството в Испания станаха ясни футболистите, които оформят идеалния отбор за сезон 2019-2020 г. Без изненада, в него влизат четирима играчи от шампиона Реал Мадрид.

Това са вратарят Тибо Куртоа, който завърши сезона с най-много чисти мрежи (18) и взе наградата "Рикардо Самора", капитанът Серхио Рамос, халфът Каземиро и голмайсторът на отбора Карим Бензема.

С по двама представители са Севиля (Лукас Окампос и Диего Карлос) и Виляреал (Санти Касорла и Жерар Морено), пише "24 часа".

Останалите трима са новият защитник на Атлетико Мадрид Фелипе, офанзивният халф от Реал Сосиедад Мартин Йодегар и голмайсторът на първенството Лионел Меси (Барселона).

Очаквано сред най-големите изненади на сезона пък бяха Ансу Фати от Барселона, Федерико Валверде от Реал Мадрид и Такефуса Кубо от изпадналия Майорка.

За едни от разочарованията през сезона бяха обявени двете скъпи покупки на Барселона и Атлетико Мадрид през миналото лято - Антоан Гризман и Жоао Феликс, както и Лука Йович от Реал Мадрид.

Ето го и Идеалния отбор: Куртоа - Фелипе, Рамос, Карлос - Окампос, Каземиро, Касорла, Йодегор - Меси, Бензема, Морено