Бившият капитан на Барселона Шави написа специално послание към легендата на Реал Мадрид Икер Касияс, който официално прекрати кариерата си тази седмица.

Двамата бяха съотборници в националния отбор на Испания и остават в историята не само като спечелили всичко във футбола, но и като хората, които потушиха огромното напрежение, генериращо се след всяко Ел Класико преди десетина години.

Тогава отровната атмосфера на терена преди, по време и след сблъсъците между Реал Мадрид и Барселона се дължеше най-вече на Жозе Моуриньо, водил "белия балет" от 2010 до 2013 година.

"Икер, благодаря ти за онези 23 години, в които бяхме съотборници, съперници и преди всичко приятели.  По време на тези години аз бях свидетел как ти израсна като професионалист и личност. Бяхме заедно по време на победите и загубите.

Мнозина вярват, че футболът е най-важното нещо, но ние знаем, че това не е така. И двамата знаем, че най-важното нещо е уважението и достойнството. Затова и успяхме да разрешим всеки конфликт и да създадем едно неразрушимо приятелство. 

Поздравления за твоята брилянтна кариера, приятелю! пожелавам ти всичко най-хубаво занапред в живота. Благодаря ти, Икер!"