Гарет Бейл няма никакво намерение да напуска Реал Мадрид и планира да вземе всички пари по договора си, който е до лятото на 2022-а година. 

Уелсецът е силно недоволен, след като миналото лято трансферът му в Китай пропадна в последния момент, след като от клуба поискаха трансферна сума. 

През последния сезон той имаше отново здравословни проблеми, но в края на кампанията, когато бе здрав, изобщо не играеше. 

По-рано през седмицата той дори отказа да пътува с отбора за Манчестър, тъй като е бил сигурен, че няма да вземе участие в сблъсъка със Сити и очевидно отношенията му със Зинедин Зидан са тотално развалени. 

Той обаче планира да изпълни договора си, като това ще е един вид протест срещу ръководството и отношението към него. Нападателят трябва да получи около 40 милиона паунда от заплатата си, след като преподписа през 2016-а. 

„Гарет ще изпълни договора си, който е за още 2 години, освен ако не получи трансфер, който иска, но също така си вземе и парите по контракта. Той не е простил на Реал, че му попречи да отиде в Китай и ще отстоява правата си“ заяви близък до Бейл пред вестник „Сън“.