Реал Мадрид си е харесал защитник на РБ Лайпциг за дългосрочен наследник на Серхио Рамос, след като капитанът е към края на кариерата си и вече е на 34 години. 

Става дума за впечатляващия Дайот Упамекано, който блести в отбраната на германския тим и изигра страхотен мач при победата над Атлетико на 1/4финалите в Шампионската лига. 

Именно гледайки този мач треньорът на Кралете Зинедин Зидан е решил, че това е новата голяма фигура в защитата на Реал. Според вестник „АС” обаче, испанският шампион няма да може да плати неустойката по договора на Упамекано, която е 45 милиона евро до следващото лято. 

Тогава обаче претендентите за 21-годишния футболист може би ще бъдат доста повече, особено ако той продължи да играе по този начин. Младокът има договор до лятото на 2023-а година с Лайпциг. 

Упамекано бе избран за играч на мача срещу Дюшекчиите, като напълно обезличи Диего Коста и бе засипан с похвали, след като регистрира 100% успеваемост при дрибъла и единоборствата, правейки 99 докосвания до топката.