Реал Мадрид ще получи 25 милиона евро от Евертън за Хамес Родригес, който днес ще премине медицински тестове в мърсисайдския клуб. Двата клуба вече са се разбрали по основните въпроси. 

Колумбиецът ще подпише договор за 3 години и отново ще работи с Карло Анчелоти. Под негово ръководство през сезон 2014-15 той записа 17 гола и 18 асистенции за Кралете, а след това двамата се събраха и в Байерн. 

По този Реал ще спести и около 16 милиона евро от  заплатата на играча, като ще продължи с плана да се разделя с ненужните футболисти, за да намали максимално разходите. 

До момента от „Бернабеу“ си тръгнаха Ашраф, който премина в Интер, Оскар (в Севиля), Хави Санчес (във Валядолид), както и младоците Де Фрутос, Дани Гомес, Баеса и Соро, като с продажбата на Хамес приходите от трансфери ще достигнат около 90-95 милиона евро. Такефуса Кубо бе преотстъпен на Виляреал, а се очаква по същия начин Дани Себайос да се върне в Арсенал, а Брахим Диас да премине в Милан. 

Големият проблем остава с Гарет Бейл, за когото липсват оферти, а уелсецът прибира огромни пари на „Бернабеу“ при това без да играе. За Мариано Диас също се чакат предложения. 

Освен Хамес на „Гудисън Парк“ ще пристигне и дефанзивния халф Алан от Наполи, който също идва на тестове, като за него Карамелите ще платят 25 милиона евро.