Гарет Бейл обяви, че би обмислил завръщане в Англия, ако от Реал Мадрид му разрешат да напусне. 

Нападателят се присъедини към националния отбор на Уелс и обвини испанския шампион, че не му е позволил по-рано да си тръгне от „Сантяго Бернабеу”, когато е имал такава възможност. 

Миналата година той бе много близо до трансфер в Китай, но тогава сделката пропадна в последния момент, след като Белите промениха решението си и поискаха трансферна сума. 

„Мисля, че всеки знае, колко много обичам да играя за Уелс. Хубаво е да си там, където те оценяват и подкрепя повече. Ако към мен има интерес от Висшата лига, със сигурност ще обмисля тези възможности” заяви Бейл. 

„Ще видим все пак какво ще се случи. Все още има доста време до затварянето на трансферния прозорец, но в крайна сметка всичко зависи от Реал Мадрид. Те ме спряха да напусна миналата година в последния момент, а имах и други варианти. Все още съм мотивиран да играя, но бъдещето ми засиви от тях. Във форма съм и се надявам, че ситуацията ще се промени” добави той. 

През последните седмици Реал се раздели с доста играчи, но явно не иска да загуби Бейл без пари. Спестяването на огромната му заплата обаче, може да накара испанците да направят компромис и да го пуснат.