Реал Мадрид стигна до първата си победа за сезона, след като обърна домакините от Бетис с 3:2 на техния стадион. 

След равенството преди седмица шампионите отново допуснаха колебания, но класата им все пак си каза думата и те успяха да стигнат до триумфа, макар че във важните моменти бяха облагодетелствани и от ВАР. Домакините пък записаха първа загуба след 2 победи без допуснат гол. 

Двубоят започна с отменен гол на Бензема, който вкара с удар от въздуха, но бе в нередовна позиция. След това Ферлан Менди стреля неточно към близкия ъгъл, но севилци отговориха с удар на Санабриа, който Куртоа изби над вратата. 

Шампионите обаче играеха по-добре и в 14-ата минута поведоха. Бензема проби до крайната линия и върна към Валверде, който запази спокойствие и даде преднина на отбора си. 

Последва пропуск на Серхио Рамос, който от вратарското поле стреля неточно. Фекир пък не бе точен за домакините с опит от двайсетина метра. Домакините обаче се подобриха и направиха обрат само за 3 минути. 

В 35-ата Айса Манди вкара с глава след отлично центриране на Каналес от корнер. Докато столичани се чудеха какво става, Фекир намери свободния Уилям Карвальо, който с мощен шут простреля Куртоа отново и даде аванс на Бетис от 2:1. 

В 41-ата минута Серхио Рамос пропусна нова ситуация, като този път не успя да се справи добре при удар с глава. Паузата дойде при аванс за севилци, които обаче знаеха, че столичани ще натиснат след нея и точно така стана, като гостите бързо изравниха. 

В 48-ата минута Карвахал проби отдясно и подаде към Бензема, а в опита си да пресече паса, Емерсон отклони в собствената си врата, за да направи 2:2. Последва шут в напречната греда на Карим. 

Така се стигна до 67-ата минута, когато Бетис остана с човек по-малко. Емерсон фаулира Йович, а след като прегледа положението, реферът прецени, че това е спряна чиста голова възможност и изгони защитника. 

Серхио Рамос определено нямаше ден, след като от пряк свободен удар не успя да изведе отбора си напред, но натискът на Реал се оплати в 80-ата минута, когато гостите получиха дузпа. ВАР се намеси за игра с ръка на Бартра и Рамос не пропусна, за да изведе столичани напред. 

Това се оказа и ключово, защото до края Бетис така и не стигна до нещо особено пред вратата на опонента и мадридчани успяха да посигнат първата си победа за кампанията. 

Бетис – Реал Мадрид    2:3

0:1 Валверде 14
1:1 Манди 35
2:1 Карвальо 37
2:2 Емерсон 48 автогол
2:3 Рамос 82 дузпа

Червен картон: Емерсон (Бетис) 67

Бетис: Роблес, Манди, Бартра, Морено, Емерсон, Хоакин (63 Тейо), Каналес, Карвальо, Родригес, Фекир (73 Морон), Санабриа (69 Монтоя)
Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Менди, Кроос (Модрич 45+1), Каземиро, Йодегор (46 Иско), Валверде, Бензема, Йович (72 Борха Майорал)