Халфът на Реал Мадрид Лука Модрич изрази съжалението си заради начина, по който Гарет Бейл напусна "белия балет" и в момента защитава цветовете на Тотнъм. Двамата са стари познайници именно от престя им в състава на "шпорите". 

"Почти през целия си професионален живот съм с Гарет и той е невероятен човек. Срамежлив е и прилича на мен. Това, което казват за него, е несправедливо. Хората го съдят по последните години, но това, което той направи за Реал е впечатляващо.

Той винаги ще бъде запомнен като футболист, който е направил много за мадридския клуб. Никога не е имал проблеми с други играчи на Реал Мадрид, той е страхотен човек. Говореше испански, шегуваше се с нас. През последните години се случи много и хората забравиха какво е направил.

С течение на времето те ще си спомнят Гарет и колко е важен той за Реал Мадрид. Всеки човек се държи по различен начин. Той бе такъв - рядко общуваше с други, но бе добре в съблекалнята. Тъжно е, че всичките му заслуги бяха забравени през изминалата година", каза Модрич.