Реал Мадрид допусна шокираща загуба от новака Кадис с 0:1 в двубой от шестия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Алфредо Ди Стефано".

За изненада на всички, футболистите на треньора Зинедин Зидан изпитваха сериозни затруднения в атака и допуснаха ранен гол в своята врата, който беше дело на Антони Лосано (16'). През втората част мадридчани се опитаха да променят статуквото, но единствената добра възможност бе пропусната от Карим Бензема, който в края на мача нацели гредата.

Така Реал допусна първа загуба за сезона и не успя да се откъсне на върха в класирането. "Белия балет" има 10 точки, колкото имат и отборите на Кадис и Гранада. Малко по-късно тази вечер кръвният враг Барселона има шансове да се изравни с мадридчани, ако спечели гостуването си на Хетафе.


Домакините започнаха в опит да отбележат ранно попадение, но опитите им да наложат играта си в началото на срещата бяха неуспешни. За сметка на това гостите от Андалусия демонстрираха завидно самочувствие.

Това даде резултат и още във втората минута избита топка стигна до Алваро Негредо, който отправи изстрел, но Серхио Рамос геройски се намеси и изчисти от голлинията.

В 14-ата минута отново ветеранът засече хубаво центриране в наказателното поле. Ударът му с глава обаче се оказа неуспешен и топката мина на сантиметри встрани от лявата греда.

Две минути по-късно вездесъщият Негредо стигна до топката, изведе Антони Рубен Лосано в наказателното поле и последният успя да преодолее Тибо Куртоа, правейки резултата 0:1.

В 39-ата минута Рафаел Варан се извиси над всички след центриране в наказателното поле от корнер. От опасна близост, защитникът прати топката покрай левия страничен стълб. Така първто полувреме завърши без повече голове.

На полувремето Зидан предприе кардинални промени в състава в опит да промени случващото се на терена, правейки респектиращите четири смени: Серхио Рамос, Лукас Васкес, Лука Модрич и Иско напуснаха, за сметка на Едер Милитао, Каземиро, Феде Валверде и Марко Асенсио.

Това обаче не промени кой знае колко нещата и мадридчани продължаваха да изпитват затруднения в изграждането на атаките си срещу добре подредената защита на Кадис.

В 68-ата минута "белия балет" бе близо до изравнително попадение. Прецизно центриране в пеналтерията намери Винисиус Жуниор, чийто удар с глава прати топката малко встрани от дясната греда.

В 81-ата минута Карим Бензема напредна опасно и пробва късмета си с изстрел от дъгата на наказателното поле. За късмет на вратаря Ледесма, топката се удари в напречната греда.

Реал Мадрид - Кадис 0:1

Голмайстори: Антони Лосано (16')

Реал: Куртоа, Начо, Варан, Рамос (Милиато 46'), Марсело, Модрич (Каземиро 46'), Кроос (Йович 79'), Иско (Валверде 46'), Васкес (Асенсио 46'), Винисиус, Бензема
Треньор: Зинедин Зидан

Кадис: Ледесма, Акапо, Фали, Кала, Еспино, Мари (Гаридо 76'), Йонсон (Фернандес 86'), Понсе, Алекс (Искиердо 87'), Лосано (Малбашич 46'), Негредо (Алваро 82')
Треньор: Алваро Сервера Диас

Мадрид, стадион "Алфредо Ди Стефано"
Съдия: Сантяго Хайме Латре
Жълти картони: Рамос, Милиато (Реал)