Реал Мадрид се спаси от втора поредна загуба в Шампионска лига, след като измъкна 2:2 при гостуването си на Борусия Мьонхенгладбах.

"Кралете" заличиха пасив от два гола в заключителните минути на сблъсъка в Германия, след като Маркъс Тюрам (33, 58) даде солиден аванс на "жребците". После не се виждаше как испанският първенец ще се върне в срещата, но в 87-ата минута Карим Бензема намали изоставането, а в 93-ата Каземиро донесе точката.

Тя може да се окаже много важна в борбата за класиране на 1/8-финалите. Лидер в групата е Шахтьор Донецк с 4 точки, докато Гладбах остава с 2 т., след като във втора поредна среща изпусна победата в края.

Със същия актив е и Интер, докато Реал има 1 т. В следващия кръг на 31 октомври Борусия гостува в Украйна, докато Реал приема италианците.


В началото на мача Реал имаше превес, но трудно преодоляваше добре подредената защита на Гладбах. След малко повече от четвърт час игра Карим Бензема засече с глава, но в аут. В 29-ата минута Тони Кроос отправи коварен удар и Ян Зомер изби.

От своя страна "жребците" атакуваха рядко, но по отличен начин и в 33-ата минута поведоха. Рафаел Варан не успя да изчисти хубаво и позволи контра за германците. При нея Аласан Плеа изведе Маркъс Тюрам, който с удар в горния десен ъгъл матира Тибо Куртоа за 1:0!

Футболистите на Гладбах не бързаха да се зарадват бурно, защото главният съдия Орел Гринфелд от Израел прегледа попадението с ВАР, но все пак го зачете. До края на полувремето Реал натискаше, но така и не успя да създаде сносна атака.

Минути след подновяването на играта Марко Асенсио стреля силно, но в лявата греда. По-късно Ферлан Менди намери испанския национал в наказателното поле, но Флориан Нойхаус се намеси и блокира удара.

После шут на Винисиус не попадна в целта, а в 58-ата минута кошмарът за Реал стана пълен. Тюрам беше на точното място в точното време. Французинът овладя отбита топка в наказателното поле и точно пред вратата нямаше как да сбърка за 2:0!

Малко по-късно Гладбах можеше да стигне и до трети гол, след като Плеа беше изведен с грациозен пас сам срещу Куртоа, но този път белгийският национал успя да спаси. В 66-ата минута Борусия отново пропусна да сложи точка на спора. Ларс Щиндел стреля по диагонала, но на сантиметри от лявата греда.

В 70-ата минута Зинедин Зидан взе мерки и пусна в игра Лука Модрич и Еден Азар за сметка на Кроос и Винисиус. И малко по-късно белгиецът можеше да намали изоставането на Реал. Той беше намерен от Бензема, но прати топката в аут.

В 87-ата минута Бензема върна надеждите на Реал, след като Каземиро му асистира от аутлинията. В 93-ата минута драмата стана пълна, след като Каземиро донесе точката за испанците. Бразилецът се възползва от подаване на Серхио Рамос и с прецизен изстрел в горния десен ъгъл оформи крайното 2:2.

Борусия М – Реал М 2:2

Голмайстори: 2:0 Тюрам (33, 58), 2:1 Бензема (87), 2:2 Каземиро (93)

Борусия: Зомер, Бенсебайни, Елведи, Гинтер, Лайнер, Крамер, Хофман, Нойхаус, Щиндъл (79-Волф), Плеа (79-Емболо), Тюрам (71-Херман)

Реал: Куртоа, Менди, Варан, Рамос, Васкес, Валверде, Каземиро, Кроос (71-Модрич), Асенсио (84-Родриго), Винисиус (70-Азар), Бензема

Ст.: "Борусия Парк"
Съдия: Орел Гринфелд (Израел)
Жълти картони: Щиндъл (Гладбах); Каземиро (Реал)