Валенсия победи Реал Мадрид с 4:1 в мач от 9-ия кръг на испанската Ла Лига. Три от головете за Валенсия паднаха от дузпи, трите реализирани от Карлос Солер.

Началото бе за гостите от Мадрид, които поведоха с гол на Карим Бензема в 23-а минута. Първата дузпа за домакините бе отсъдена в 29-а минута за игра с ръка на Лукас Васкес.

Рафаел Варан си заби нелеп автогол в края на първото полувреме и така Валенсия направи пълен обрат. След почивката последваха две нови дузпи за домакините и така се стигна до погромното 4:1.

Реал започна по-добре мача и още в самото начало натисна здраво домакините, които се бяха прибрали пред собственото си наказателно поле. "Кралете" можеха да вкарат още в 10-ата минута, но Асенсио стреля до гредата, последва и пропуск на Лука Модрич.

В 23-ата минута "кралете" заслужено вкараха чрез Карим Бензема - 0:1. Шест минути по-късно се стигна до първата дузпа за Валенсия. Тогава Лукас Васкес игра с ръка в собственото си наказателно поле и бе посочена бялата точка. Това бе и началото на драмата.

Тибо Куртоа спаси удара на Карлос Солер, след което топката попадна в Солер, който нацели гредата, а при новата добавка Муса най-сетне опъна мрежата. ВАР обаче се намеси и прецени, че играчи и на двата отбора са навлезли в наказателното поле преди изпълнението.

Така дузпата беше пребита, като този път Солер не сгреши и вкара за 1:1. Малко преди края на полувремето Рафаел Варан си заби нелеп автогол, като и при тази ситуация се наложи ВАР дълго време да прецени дали топката е преминала голлинията - 2:1 за Валенсия.

Втората част започна с положение за домакините, но Канг-Ин Лий пропусна от чиста позиция. В 51-ата минута се стигна до нова спорна дузпа за Валенсия и поредни дълги разглеждания от ВАР. И този път системата отсъди в полза на домакините - наказателен удар и 3:1 за Валенсия.

Реал се вдигна и бързо стигна до няколко положения, но те бяха профукани от Модрич и Асенсио. В 59-ата минута Серхио Рамос изби топката с ръка в наказателното си поле - ново разглеждане с ВАР и трета дузпа за "прилепите". Солер не сгреши - 4:1.

До края на срещата Реал се хвърли в атака, но се отчете единствено с пропуски на Лукас Васкес и Бензема. Така Валенсия спечели голяма победа и унижи Реал Мадрид.