Реал Мадрид записа поредна победа в първенството след 3:1 над Ейбар и така успя да се изкачи на върха в класирането.

"Кралете" се изравниха по точки с Атлетико Мадрид, но "дюшекчиите" имат два мача по-малко. Ейбар остава във втората половина на таблицата.

Головете за гостите вкараха Карим Бензема (6), Лука Модрич (13) и Лукас Васкес (92), точен за домакините бе Кике Гарсия (28).


Срещата започна перфектно за Реал Мадрид и "кралете" успяха да вкарат още в 6-ата минута. Тогава Родриго изведе Бензема зад защитата на Ейбар и той без проблеми вкара за 0:1.

Реал продължи да доминира и вкара втори гол в 13-ата минута. Бензема намери хитро Лука Модрич, който опъна мрежата за 0:2.

Столичани бяха пълни господари на терена и дори можеха да вкарат и трети гол, но Бензема направи голям пропуск.

Футболистите на Ейбар обаче успяха да изнесат действията в половината на Реал и още с първото си положение опънаха мрежата на гостите чрез Кике.

До края на полувремето Реал изпусна още няколко положения и пропусна да си реши мача.

Втората част започна с шанс за Ейбар, но Папе Кули Диоп не успя да преодолее Куртоа. Последва и пропуск на Такаши Инуи. Това бяха силните минути на домакините, но те не успяха да изравнят.

След час игра Ейбар отново бе близо до попадението, но Брайън Хил се замота и пропусна. Положенията се редуваха едно след друго, но домакините така и не успяваха да изравнят.

Така се стигна и до най-спорното положение в мача, когато топката срещна ръката на Рамос в наказателното поле на Реал, последва разглеждане на ситуацията с ВАР, но съдиите прецениха, че не трябва да свирят дузпа за Ейбар.

Това разяри домакините, които се хвърлиха в нови атаки, но така и не успяваха да изравнят. В добавеното време Лукас Васкес вкара за 1:3 и Реал си взе победата.

Ейбар - Реал Мадрид 1:3

Голмайстори:

0:1 Карим Бензема (6)
0:2 Лука Модрич (13) 
1:2 Кике Гарсия (28)
1:3 Лукас Васкес (92) 

Ейбар: Дмитрович, Арбийя, Бигас, Родригес, Диоп, Еду, Посо, Инуи, Хил, Кике, Муто 

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Менди, Каземиро, Кроос, Модрич, Васкес, Родриго, Бензема