Ръководството на Реал Мадрид е на път окончателно да се откаже от привличането на халфа на Манчестър Юнайтед Пол Погба, твърди Daily Mail.

Причината за това е, че високата заплата на френския национал може да предизвика огромно недоволство в съблекалнята на "Сантяго Бернабеу". Световният шампион печели по 15 млн. паунда годишно на "Олд Трафорд", докато "кралете" намалиха възнагражденията на настоящите си футболисти заради пандемията от коронавирус.

Така Ювентус остава фаворит за привличането на Погба, но "бианконерите" са изправени пред същия казус. Не е изключено Аарън Рамзи да напусне торинци, за да се освободи бюджет за заплатата на Погба.

Според съотборника му в Юнайтед – Хуан Мата, не е правилно да се говори и за трансферната цена на французина. През лятото на 2016 г. той се завърна при "червените дяволи" срещу 105 млн. евро. Това остава рекорден трансфер на 20-кратния шампион на Англия и до ден днешен.

"Неправилно е разговор за Погба да се започва с тази тема. Ние не носим отговорност за цената, която клубовете плащат. Днес е много лесно да се каже: "Този играч струваше толкова много и ако следващите няколко мача не покаже нищо, е провал". За мен това не е така".

"При всеки футболист трябва да се има предвид моментната ситуация и контузиите. Индивидуално Погба е чудесен халф. Има всички качества да бъде на недостижимо ниво. Пол е един от най-добрите футболисти, с които съм играл. Физическата му сила и техническото му ниво са впечатляващи", заяви Мата.

През този сезон Погба има 1 гол в 11 срещи във Висшата лига, а договорът му с Юнайтед е до лятото на 2022 г.