Реал Мадрид победи с 2:0 Селта Виго в мач от 17-ия кръг на Ла Лига, игран на "Алфредо Ди Стефано".

В герои за "белите" се превърнаха Лукас Васкес и Марко Асенсио. Двамата си размениха по една асистенция и се разписаха съответно в 6-ата и 53-ата минута.

С успеха Реал събра 36 точки и се качи на върха в класирането. Атлетико Мадрид има с 1 т. по-малко, но и 3 мача пасив, сравнение с Реал. Селта остава на 8-ма позиция с 23 т.


Във втори пореден мач Зинедин Зидан заложи в предни позиции на Марко Асенсио, Лукас Васкес и Карим Бензема. Начо Фернандес очаквано смени капитана Серхио Рамос, в халфовата линия действа легендарното трио Каземиро, Лука Модрич и Тони Кроос.

Треньорът на Селта Фран Ескриб не направи нито една промяна от победата с 2:1 над Уеска преди кратката коледна почивка. Яго Аспас и Санти Мина поведоха атаката, подпомагани от Нолито и Брайс Мендес.

Срещата на "Алфредо Ди Стефано" започна шеметно. Още в 5-ата минута Яго Аспас прехвърли Тибо Куртоа, но Начо Фернандес успя да изчисти от голлинията. В следващата атака резултатът беше открит. Марко Асенсио центрира превъзходно в наказателното поле, където Лукас Васкес с глава остави безпомощен Рубен Бланко за 1:0!

След почти половин час игра гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Ферлан Менди, но съдиите решиха, че нямат основание да посочат бялата точка. После Рафаел Варан можеше да си вкара автогол, след като се опита да изчисти и насочи топката опасно към вратата, но тя излезе в корнер.

В самия край на полувремето Даниел Карвахал се измъкна от защитник и стреля от границата на наказателното поле, но над напречната греда. За първите 45 минути Селта владееше топката в 60% от времето, но така и не отправи точен удар към Куртоа.

Малко след подновяването на играта Реал удвои преднината си. Този път Васкес и Асенсио си размениха ролите и първият влезе в ролята на подавач. Той намери съотборника си с прецизен пас и Асенсио с изящен удар в долния десен ъгъл се разписа за 2:0!

В 63-ата минута Карим Бензема пропусна окончателно да сложи точка на спора. Френският стрелец беше изведен и стреля по диагонала, но на сантиметри от целта. До края не падна нов гол и Реал спечели с 2:0.

Реал Мадрид – Селта 2:0

Голмайстори: 1:0 Васкес (6), 2:0 Асенсио (53)