Реал Мадрид извъртя 0:0 с Осасуна на стадион "Ел Садар" и направи издънка в битката за шампионската титла в Испания.

"Кралете" запазват второто си място в класирането, като изостават на една точка от Атлетико Мадрид, но момчетата на Чоло Симеоне са с три мача по-малко от съгражданите си.

Барселона пък вече е само на три точки от Реал след победата си над Гранада в шоуто на Меси и Гризман. Осасуна остава в дъното на класирането с 19 точки.

Трябва да се отбележи, че срещата в Осасуна протече при тежки атмосферни условия, а два гола на Реал бяха отменени след засади и намеса на ВАР.


Срещата на стадион "Ел Садар" започна с приспивно темпо, като играта се водеше основно в средата на терена, а головите положения изцяло липсваха.

Теренът пък бе доста тежък и прогизнал, тъй като непрекъснато прехвърчаше дъжд и сняг. Това накара двата отбора да залагат на сигурната игра в защита, което още повече наруши темпото на игра.

Домакините обаче по-бързо се приспособиха към тези тежки условия и успяха да натиснат гостите си, като дори можеха да вкарат. В 30-ата минута Ойер се освободи от защитата на Реал и стреля остро, но Куртоа спаси.

Отговорът на "кралете" бе светкавичен, но удар на Модрич не намери мрежата на Осасуна. В края на полувремето домакините отново стигнаха до положение, но Куртоа за пореден път демонстрира класа.

Втората част започна с нов шанс за домакините, като този път Кайери не успя да преодолее Куртоа. В 50-ата минута Реал също стигна до чиста ситуация. Маркос Асенсио се откъсна и стреля остро, но пак не се стигна до гол.

В 60-ата минута Реал успя да отбележи, но попадението на Карим Бензема бе отменено поради засада. Последваха силни минути за Осасуна, но домакините не се възползваха от положенията си.

В 78-ата минута Бензема за пореден път се размина с попадението. Десет минути по-късно бе отменен втори гол на Реал поради засада. До края не се случи нищо запомнящо се и срещата логично завърши без гол.

Oсасуна - Реал (Мадрид) 0:0

Осасуна: Ерера, Аридане, Олер, Крус, Гарсия, Видал, Перес, Торес, Рубен, Монкайола и Калери

Реал (Мадрид): Куртоа, Рамос, Варан, Менди, Модрич, Крос, Каземиро, Васкес, Бензема, Азар и Асенсио