Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан прие философски изненадващото отпадане от Алкояно за Купата на Краля. "Белите" загубиха от третодивизионния отбор с 1:2 след продължения, като допуснаха второто попадение във вратата си с човек повече на терена.

Според Зизу това не е позор и такива неща се случват. "Когато имаш положения и не ги вкарваш, става така. Ситуацията е неприятна, отпаднахме, но не мога да обвиня играчите, че не са се раздали. Поемам отговорността. Ако бяхме вкарали втори гол, всичко щеше да е различно. Това е футболът. Вратарят на съперника направи 2-3 важни спасявания. Отговорността е моя".

"Длъжни сме да побеждаваме противници от по-долна дивизия. Но въпреки това, загубата не е позор. Случвало се е и с други отбори, сега потърпевшите сме ние. Трябва да продължим да работим и да не изпадаме в паника. Ако изключим последните мачове, резултатите ни през сезона са добри. Спокоен съм. Футболистите искам да побеждават, но понякога просто не се получава и трябва да го приемем", заяви Зидан.