Рафаел Варан се превърна в големия герой за Реал Мадрид и след двата си гола столичани спечелиха с 2:1 гостуването на последния в класирането Уеска. Треньорът на Реал Зинедин Зидан отново имаше огромни проблеми в състава си, като на резервната скамейка имаше само четирима полеви футболисти – двама под 20 години и двама вратари.

Домакините стигнаха изненадващо напред в резултата чрез Хави Галан в 48-та минута, а преди и след гола удариха по една греда. В 55-та минута Варан изравни резултата, а в 84-та минута донесе трите точки с удар от близка дистанция.

Така Реал е на 2-ро място в класирането с 43 точки, на цели 7 и с два мача повече от лидера Атлетико Мадрид. Уеска е на последното място с едва 16 точки от 22 мача от началото на сезона.

Изненадващо, срещата започна с два прекрасни шанса за домакините. Още в 4-та минута Оказаки бе намерен в наказателното поле, но от близка дистанция не успя да намери очертанията на вратата. Малко след това и Рафаел Мир бе оставен на сантиметри от гола. Ударът на нападателя обаче опъна външната страна на мрежата.

Реал реагира с прекрасна възможност на Винисиус. В 25-та минута бразилецът проби по крилото и сам срещу вратаря на домакините опита да го прехвърли. Топката обаче мина встрани от вратата, а освен това крилото бе и в положение на засада. Малко след това Карим Бензема стреля много опасно границата на наказателното поле и измъчи до краен предел вратаря на домакините Алваро.

Домакините започнаха вихрено второто полувреме и още с първата си атака Микел Рико като по чудо не вкара, но имаше нещастието да види как топката се отклонява от гредата. Малко след това Хави Галан реализира. Полузащитникът получи хубаво подаване и с удар от средно разстояние не остави никакви шансове на Куртоа – 1:0 за Уеска. Малко след това домакините треснаха гредата за втори път. Този път късмет нямаше Рафаел Мир.

Реал реагира много бързо и в 55-та минута Бензема също разтресе гредата след хубаво изпълнение от свободен удар. Рафаел Варан обаче реагира най-добре при създалото се меле и направи добавка за 1:1. По-добрата игра на домакините продължи и в 60-та минута Асенсио без малко да направи обрат. Крилото направи страхотен пробив, но ударът му не намери целта.

В 63-та минута Рафа Мир получи нова страхотна възможност за гол, след като стреля опасно с глава, но Куртоа спаси. Двуострият мач продължи и пет минути по-късно Бензема отново изскочи на стрелкова позиция. Французинът стреля по диагонала, но Алваро Фернандес спаси.

Така се стигна до 84-та минута, когато Рафаел Варан донесе трите точки на Реал с втория си гол. Тони Кроос центрира от свободен удар, а Каземиро засече топката с глава и я прати към вратата. Алваро отби, но право във Варан, който на метри от голлинията направи 2:1.

Уеска – Реал Мадрид 1:2

1:0 Хави Галан 48‘

1:1 Рафаел Варан 55‘

1:2 Рафаел Варан 84‘

Уеска: Алваро, Сиовас, Пулидо, Силва (86 – Ферейро), Мафео, Рико (86 – Хуан Карлос), Думбиа (73 – Онтиверос), Сеуан, Галан, Мир, Оказаки (62 – Ескриче)

Реал Мадрид: Куртоа, Одриосола (67 – Марсело), Начо, Варан, Менди (78 – Марвин), Каземиро, Кроос, Модрич, Винисиус (78 – Мариано), Асенсио, Бензема