Реал Мадрид победи без затруднения с 2:0 у дома Валенсия и си върна за загубата с 1:4 в първия мач между двата отбора този сезон. Хората на Зинедин Зидан не оставиха съмнения в по-високата си класа и след голове на Карим Бензема (12) и Тони Кроос (42) гарантираха трите точки.

Столичани можеха да постигнат и по-убедителен успех, но направиха някои пропуски в атака, а гол на Ферлан Менди през второто полувреме бе отменен. Единственият отрицателен момент за Зидан е, че Дани Карвахал получи контузия и бе заменен през първото полувреме.

Така Реал Мадрид се върна на второто място в класирането с актив от 49 точки, с 5 точки и два мача повече от лидера Атлетико Мадрид. Барселона е на третата позиция с 46 т. и с мач по-малко от Реал. Валенсия остава на 12-то място с 24 точки, но вече само на три от зоната на изпадащите.

Срещата започна с натиск на домакините и още в 9-та минута Каземиро изпробва рефлексите на вратаря на гостите Хауме с удар от далечно разстояние. Малко след това и Марко Асенсио пробва късмета си, но и той не успя да опъне мрежата.

Активната игра на Реал продължи и в 12-та минута тя даде очакван резултат. Карим Бензема получи топката около наказателното поле и с прекрасен фалцов удар в далечния ъгъл не даде никакви шансове на стража на Валенсия - 1:0.

В средата на първото полувреме кризата с контузени футболисти в Реал се задълбочи, след като и Дани Карвахал получи травма и беше заменен от Лукас Васкес. По-солидната игра на домакините продължи и в 35-та минута Бензема можеше да удвои резултата, но не успя да засече хубаво подаване, останал на прекрасна позиция.

Вторият гол не закъсня и в 42-та минута момчетата на Зинедин Зидан удвоиха преднината си. След прекрасно изградена атака с по едно докосване Васкес проби по дясното крило и “извади” топката към дузпата, където Тони Кроос с прекрасно насочен удар направи 2:0.

След подновяването на играта най-накрая Валенсия имаше прилично положение за гол, но удар на Макси Гомес бе отразен от Тибо Куртоа. В 61-та минута Ферлан Менди реализира трети гол за Реал, който в последствие бе отменен заради засада. След консултация с ВАР главният рефер не се поколеба да отмени гола.

Малко по-късно Менди имаше нов шанс да реализира след пас на Бензема, но малко не достигна на френския защитник да нанесе по-солиден удар. Самият Бензема също опита да реализира, след като проби по лявото крило в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, за да предизвика реакция на Хауме.

Реал Мадрид - Валенсия 2:0
1:0 Карим Бензема 12’
2:0 Тони Кроос 42’

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Начо, Варан, Карвахал (28 - Васкес), Каземиро, Кроос, Модрич (79 - Иско), Винисиус, Асенсио (71 - Арибас), Бензема (79 - Мариано)

Валенсия: Хауме: Корея, Паулиста, Феро, Гая, Рачич, Солер (64 - Олива), Вас (64 - Лий), Гедеш (46 - Муса), Гомес (83 - Кутроне), Вайехо (46 - Гамейро)