Реал Мадрид се върна в борбата за титлата на Испания, след като победи с 1:0 като гост Валядолид в мач от 24-ия кръг на Ла Лига.

Успехът за "Кралете" донесе Каземиро с гол в средата на второто полувреме, а през първата част две попадения на Мариано Диас бяха отменени за засади. Много силен мач за шампионите направи и Тибо Куртоа.

Белгиецът се отличи с 5 спасявания, някои от които бяха от най-висока класа. С успеха Реал събра 52 точки и вече се намира само на 3 т. от лидера Атлетико Мадрид, който е и с мач по-малко. Валядолид остава с 21 пункта и заема предпоследната 19-та позиция.


Преди мача Зинедин Зидан за пореден път имаше куп кадрови проблеми. Аут бяха Серхио Рамос, Дани Карвахал, Марсело, Родриго, Еден Азар, Федерико Валверде, Милитао, Алваро Одрисола и Карим Бензема. На скамейката имаше само един полеви играч от първия отбор – Иско, който е в обтегнати отношения с френската легенда.

Атаката поведе Мариано Диас, който през сезона има само 1 гол в 8 срещи в Ла Лига. В предни позиции той беше подпомаган от Винисиус Жуниор и Марко Асенсио. Валядолид влезе в сблъсъка в зоната на изпадащите и без победа в 6 поредни мача в първенството – 3 загуби и 3 равенства. Атаката на домакините поведе Сержи Гуардиола.

Първото полувреме на "Естадио Хосе Сория" беше зрелищно, гостите владееха топката доста повече, но им отне известно време, докато влязат в мача. Това за малко не им изигра лоша шега, защото още в началото Валядолид създаде опасни положения и само добрите намеси на Тибо Куртоа спасиха Реал.

В 7-ата минута белгиецът се отличи със страхотна двойна намеса. Първо Фабиан Ореяна стреля от близко разстояние, но Куртоа отрази. Кълбото се върна в Ореяна, който веднага намери Сайди Янко, но вратарят отчая и него.

После "Кралете" поеха инициативата и два гола на Мариано Диас бяха отменени. Той се разписа в 23-ата минута, но се намираше в положение на засада. 7 минути по-късно сценарият се повтори, след като беше зад последния защитник при момента на паса. В 39-ата минута Каземиро шутира опасно, но в аут.

Второто полувреме започна с няколко изстрела към двете врати, които не затрудниха Жорди Масип и Куртоа, а в 54-ата минута Валядолид беше близо до гола. Ферлан Менди сбърка при изнасянето и буквално изведе Ореяна на точката за дузпа. Последва бомбено изпълнение в средата на вратата, но Куртоа се беше позиционирал отлично и изби.

Така се стигна до 65-ата минута, когато Реал поведе. Тони Кроос с перфектно центриране от фаул намери Каземиро, който с глава  матира Масип за 1:0! Веднага след гола Зидан направи тройна смяна в атака и в игра се появиха Иско и младите Серхио Арибас (19 г.) и Уго Дуро (21 г.), за когото това беше дебют за мадридчани.

Четвърт час преди края домакините поискаха дузпа за нарушение срещу Шон Вайсман, но съдията остана безмълвен. До края Валядолид така и не успя да създаде опасност в атака, Реал имаше пълен контрол и логично стигна до важния успех, който е четвърти пореден за отбора в Ла Лига след 2:0 над Валенсия и Хетафе и 2:1 над Уеска.

Валядолид – Реал Мадрид 0:1

Голмайстор: 0:1 Каземиро (65)

Валядолид: Масип, Луис Перес, Хоакин, Бруно, Начо, Алкарас (84-Феде), Meса (73-Кодро), Янко (61-Жота), Кике Перес (84-Плано), Ореяна, Гуардиола (73-Вайсман)
Треньор: Серхио Гонсалес

Реал: Куртоа, Васкес, Варан, Начо Фернандес, Менди, Каземиро, Модрич, Кроос, Асенсио (66-Арибас), Винисиус (66-Иско), Мариано (66-Дуро)
Треньор: Зинедин Зидан

Валядолид, "Естадио Хосе Сория"
Съдия: Гийермо Куадра
Жълти картони: Начо, Алкарас, Ореяна, Плано (Валядолид); Васкес, Арибас (Реал)