Винисиус се завръща в Шампионската лига като главен герой. Контузиите в Реал му отвориха вратите за титулярно място и той ще бъде част от нападателния тризъбец на Зидан в Бергамо. Нова възможност за бразилеца да заяви по-ярко присъствие в отбора, тъй като досега не може да бъде особено доволен от изявите си с белия екип. Той говори за всичко това в интервю за TNT Sports Brasil .

"Щастлив съм от последните мачове, в които играя. За да добием отново увереност, трябва да печелим срещите и да се доближим до основната ни цел, а именно титлата. Съзрявам все повече и се опитвам да съм полезен на отбора", заяви 20-годишният нападател.

"Имам сто процента доверие в Реал, в Зидан, в съотборниците си и в президента, който винаги ми дава сили и ми казва, че е най-големият ми фен след семейството ми. Много голяма отговорност е да играя за най-великия отбор в света. Но всички хора в клуба и моето семейство, всички, които са около мен, ми дават възможно най-голямо спокойствие, за да стана един от тримата най-млади футболисти на клуба, достигнал до 100 мача на 20-годишна възраст (б.р. - в момента е с 98 във всички турнири). Това не е всичко - искам срещите до станат 200, 300 и повече", каза бразилецът.

"Винаги съм бил фокусиран върху Реал Мадрид, където са най-добрите играчи и съм се учил от тях. На 20 съм и изглежда, че играя тук от дълго време, но това е само началото на кариерата ми. Искам да остана в Реал и да помагам все повече и повече. Еден Азар ми казва да бъда спокоен и никога да не спирам да рискувам. Разговаряме много. Извън терена той е много добър човек. Винаги е щастлив. Мечта е да играя с Азар", добавя Винисиус.

"Връзката с Карим никога няма да се промени, хората отвън не знаят какво всъщност се случва. Той не се е променил и никога няма да се промени. Бензема е един от играчите, които ме защитават и правят всичко, за да ми помогнат. Имам три трофея с Реал (б.р. - титла, Суперкупа на Испания и световно клубно първенство), но искам повече, а Шампионската лига е една от големите ми цели. В момента има много страхотни млади момчета. Едно от тях е Джейдън Санчо, на когото много се възхищавам, но също така и Холанд, Родриго, Ансу Фати... Мисля, че те още дълго време ярко ще светят", завърши Винисиус, цитиран от "Тема спорт".