Реал Мадрид се спаси от загуба в самия край на мача от 25-ия кръг на Ла Лига срещу Реал Сосиедад, след като Винисиус Жуниор вкара в 89-ата минута за 1:1.

Преди това Порту (55‘) беше извел гостите напред, но силите на баските не издържаха и те изпуснаха победата на "Алфредо Ди Стефано".

В класирането Реал е на 5 точки от лидера Атлетико Мадрид, а в следващия кръг двата отбора се изправят един срещу друг на стадион "Уанда Метрополитано". Барселона има равен актив с "белите", но "дюшекчиите" са с мач по-малко от двата гранда. Баските заемат 5-то място с 42 пункта. 


Атаката на Реал поведе Мариано Диас, подпомаган от Марко Асенсио и Иско. Зад тях действа легендарното трио Лука Модрич, Тони Кроос и Каземиро. В състава на гостите се отличаваха имената на опитните Начо Монреал и Давид Силва, атаката поведе Александър Исак.

"Кралете" влязоха в двубоя в серия от 5 поредни победи във всички турнири, 4 от които в Ла Лига, с което притискаха лидера Атлетико Мадрид. Сосиедад също се намираше в добра форма с 3 последователни успеха в първенството, но през миналата седмица отпадна от Лига Европа от Манчестър Юнайтед с общ резултат от двата мача 0:4. 

Срещата започна спокойно и двата отбора показаха търпение към намирането на пролуки в противниковите защити. Гостите имаха претенции за дузпа, след като Каземиро бутна съперник, но такава не беше отсъдена. 

В средата на полувремето Реал рязко вдигна темпото, пое пълен контрол над мача и опасните положения пред вратата на Алекс Рамиро заваляха едно след друго. Първо удар по земя на Лука Модрич беше блокиран, а след това баските оцеляха като по чудо.

Първо Мариано Диас засече с глава пред голлинията, но топката се отби в Андони Горосабел, след което срещна горната греда. При добавката Марко Асенсио стреля мощно, но защитник изби в корнер.

После Рафаел Варан засече с глава, но кълбото кацна върху напречния стълб. До края на полувремето далечни удари на Каземиро и Лукас Васкес не попаднаха в целта, а Ремиро спаси хубав шут на Модрич.

Втората част започна с няколко бързи корнера за Сосиедад, като при първия Начо Монреал засече със задна ножица, но в аут. Така се стигна до 55-ата минута, когато баските поведоха. Непокритият Монреал центрира към далечната греда, където нисичкият Порту засече с глава и матира Тибо Куртоа за 1:0!

Секунди по-късно гостите пропуснаха великолепен шанс да удвоят преднината си. Порту пусна пас по земя успоредно на голлинията, Александър Исак се измъкна, но не му достигнаха сантиметри да засече във вратата. Отговорът на "Кралете" беше в следващата атака, когато Тони Кроос стреля опасно в аут.

След час игра Зинедин Зидан смени атакуващата си тройка и в игра се появиха Винисиус Жуниор, Родриго и Уго Дуро, съответно на местата на Иско, Асенсио и Диас. Малко по-късно Васкес центрира отлично, Каземиро засече с глава, но на косъм от лявата греда.

В 69-ата минута Дуро стреля с глава в аут. След това Реал натисна, шутове на Родриго и Каземиро не попаднаха в целта, но в 89-ата минута резервите на Зидан спасиха домакините от загуба. Васкес центрира, Федерико Валверде не успя да засече, но топката попадна във Винисиус, който със силен удар оформи крайното 1:1.   

Реал Мадрид – Реал Сосиедад 1:1

Голмайстори: 0:1 Порту (55), 1:1 Винисиус (89)

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Начо, Варан, Васкес, Кроос, Каземиро, Модрич (76-Валверде), Иско (61-Винисиус), Асенсио (61-Родриго), Диас (61-Дуро)
Треньор: Зинедин Зидан

Реал Сосиедад: Ремиро, Горосабел (82-Саньон), Субелдия, Льо Норман, Монреал, Гевара, Субименди, Оярсабал, Силва (85-Муньос), Порту (72-Мугуруза), Исак (82-Фернандес)
Треньор: Иманол Алгуасил

Мадрид, ст.: "Алфредо Ди Стефано"
Съдия: Хесус Хил Мансано
Жълт картон: Горосабел (Сосиедад)