Зинедин Зидан очаквано бе разочарован, след като Реал Мадрид стигна само до 1:1 срещу Реал Сосиедад и тимът загуби 2 точки в битката за титлата. 

Кралския клуб изоставаше до последните минути, когато все пак успя да изравни благодарение на щастлив гол на Винисиус. Според французина обаче, отборът е трябвало да спечели. 

„Като се имат предвид шансовете, които създадохме, заслужавахме много повече. Пропуснахме обаче твърде много положения, особено през първото полувреме. Те имаха една ситуация и вкараха, но това се случва във футбола. Може би имаше мачове, които пък не заслужавахме да спечелим. Този двубой обаче не променя нищо. В добра форма сме и има още много мачове до края“ заяви Зидан. 

„Всички отбори губят точки в хода на сезона. Нашата цел е да бъдем постоянни и ефективни, но това не винаги и възможно. Разочарован съм, тъй като наистина играхме добре, момчетата положиха усилия и доминираха, но не получиха наградата, която заслужават“ добави треньорът, чийто тим е на 5 точки от лидера Атлетико и с мач повече. 

„Радвам  се за Винисиус и неговия гол. Той игра добре. В крайна сметка мачът вече е в историята и трябва да продължим напред. Надяваме се, че Бензема скоро отново ще бъде с нас и ще играе в дербито, въпреки че все още не тренира“ каза още Зидан, чийто тим среща Атлетико в ключов сблъсък в неделя.