Дербито на Мадрид между Атлетико и Реал завърши 1:1 в полза на Барселона!

От този резултат каталунците са най-доволни, защото големите им конкуренти за титлата изгубиха точки след равенството на "Уанда Метрополитано".

Головете вкараха Луис Суарес в 15-ата минута и Карим Бензема 120 секунди преди края на сблъсъка. Вратарите Ян Облак и Тибо Куртоа имаха много работа и се отличиха с блестящи спасявания.

В класирането Атлетико остава лидер с 59 точки и мач по-малко от испанските грандове. Следва Барса с 56 т., а Реал заема 3-та позиция с 54 пункта.


Атаката на домакините поведоха голмайсторът Луис Суарес и Анхел Корея, докато Жоао Феликс седна на пейката. Там се намираше и Саул Нигес, а Диего Симеоне не можеше да разчита на Хосе Хименес и Ектор Ерера.

Зинедин Зидан имаше далеч повече кадрови проблеми, нещо, което се превърна в нормално за него в последните седмици. Аут по различни причини бяха Серхио Рамос, Даниел Карвахал, Еден Азар и Мариано Диас. В титулярния състав след контузия се завърна Карим Бензема, който пропусна последните три мача. Френският стрелец игра в предни позиции с Родриго и Марко Асенсио.

Реал търсеше задължителна победа на "Уанда Метрополитано", за да запази шансове за защита на титлата. Преди дербито Атлетико имаше 5 точки преднина пред "Кралете" и има мач по-малко. Между двата отбора в класирането е Барселона.

Но домакините започнаха мача по-добре и още в самото начало Луис Суарес стреля от фаул в стената. След четвърт час игра уругвайският голаджия откри резултата. Маркос Йоренте проби отдясно и с отличен пас изведе бившият ас на Барса. И с удар без забавяне Суарес разстреля Тибо Куртоа за 1:0!

После Реал се опита да натисне, но първо Карим Бензема не успя да затрудни Ян Облак, а после Каземиро засече от въздуха, но словенският вратар спаси. В края на полувремето дойде най-спорното положение в сблъсъка.

Фелипе Монтейро игра с ръка в наказателното поле и главният съдия Ернандес Ернандес прибегна до ВАР. Той прецени, че няма основания да посочи бялата точка, което вбеси гостите.

След почивката нещата не терена не се промениха – Реал натискаше, но Атлетико създаваше опасните положения. В 53-ата минута Начо не затрудни Куртоа с глава, след което "дюшекчиите" пропуснаха две отлични положения да сломят градския съперник.

Първо Яник Ферейра Караско размени подавания със Суарес и нанесе изстрел от близко разстояние, но Куртоа спаси. При добавката Йоренте прати топката над вратата. По-късно се получи разбъркване пред Куртоа и Суарес можеше да направи 2:0, но белгиецът с нова отлична намеса отрази.

Облак беше тестван за първи път сериозно чак в 71-ата минута, когато резервата Федерико Валверде стреля, но вратарят плонжира и изби. Малко по-късно Каземиро пропусна за Бензема, който засече от пеналта, но в аут.

В 80-ата минута Облак се превърна в герой за Атлетико, след като спаси два поредни удара на Бензема. Ферлан Менди намери французина, но стражът с блестяща намеса изби. Бензема бързо се изправи, пребори се за топката и стреля отново. Но пак словенецът го спря.

По-късно Облак тотално отчая Бензема, след като спаси и изстрел от фаул. Така се стигна до 88-ата минута, когато голмайсторът на Реал най-накрая се разписа. Французинът направи отлично двойно подаване с Каземиро и с шут фронтално срещу вратата не сбърка за крайното 1:1!

Атлетико Мадрид – Реал Мадрид 1:1

Голмайстори: 1:0 Суарес (15), 1:1 Бензема (88)

Атлетико: Облак, Ермосо, Фелипе, Савич, Трипиър, Лемар (58-Саул), Йоренте, Коке, Караско (64-Феликс), Корея (82-Кондогбия), Суарес
Треньор: Диего Симеоне

Реал: Куртоа, Васкес, Варан, Начо, Менди, Кроос, Каземиро, Модрич, Родриго (60-Винисиус), Асенсио (60-Валверде), Бензема
Треньор: Зинедин Зидан

Мадрид, ст: "Уанда Метрополитано"
Съдия: Ернандес Ернандес
Жълти картони: Караско, Корея, Фекикс, Йоренте (Атлетико); Варан (Реал)