Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че не може да си обясни последната контузия на Еден Азар, която ще му попречи да играе в домакинството на Аталанта в Шампионската лига във вторник.

Белгийският национал се присъедини към Реал в сделка за 150 милиона евро през 2019 г., но е преследван от травми, като е играл в едва 25 мача в Ла Лига.

След като се завърна от мускулен проблем за последните 15 минути в последната победа над Елче с 2:1 в събота, Зидан заяви, че Азар ще пропусне домакинството на Аталанта.

"Азар няма да бъде на разположение. Това са неща, които не мога да обясня. Искам да бъда позитивен и да се надявам, че това не е голям проблем. Нещо става, защото той никога не е бил контузен през цялата си кариера (преди да се присъедини към Реал) или е имал много малко травми", каза Зидан.

"Това е нещо ново. Наистина не мога да дам повече обяснения. Искаме да му помогнем и се надяваме да се завърне възможно най-скоро. Ще се опитаме да разберем защо се случва, но в момента не можем да го обясним. Говорили сме за неща като липсата на предсезонна подготовка, количество мачове и психически аспект", допълни френският специалист.

Каземиро също няма да може да вземе участие в мача с Аталанта, но капитанът Серхио Рамос е във форма и вероятно ще започне. Реал спечели първия мач с 1:0 в Бергамо благодарение на късно попадение на Ферланд Менди.