Еден Азар не попадна в групата от 21 футболисти на „Реал“ (Мадрид), на които Зинедин Зидан ще разчита за първия 1/4-финален сблъсък в Шампионската лига срещу “Ливърпул“. Двубоят е утре от 22.00 часа в испанската столица.

Белгиецът взе участие в последните три тренировки, след като се възстанови от поредната си мускулна контузия. Заради това се очакваше, че може да попадне в групата, но това в крайна сметка не се случи.

Друг играч, който беше под въпрос - Феде Валверде, обаче бе включен. Същото важи и за Тони Кроос, който през миналата седмица се подготвяше индивидуално. Серхио Рамос и Дани Карвахал са аут заради контузии.

Треньорът на „Реал“ Зинедин Зидан пък похвали германския си колега Юрген Клоп преди утрешния четвъртфинал между двата отбора в Испания.

"Той е прекрасен треньор. Треньор е от дълго време и притежава опит. Свършил е много добра работа по време на кариерата си, всеки прави нещата по свой начин. Виждал съм много различни треньори и неща откакто съм в тази професия", заяви Зидан.

Той коментира и възможността белгийската звезда Еден Азар да се завърне в игра. "Еден трябва да е спокоен. Никога не рискуваме със завръщането на даден играч, ако той не е готов. Ще караме стъпка по стъпка и ще видим кога ще може той да играе отново. Така стоят нещата в момента", каза французинът.

Зидан коментира и проблемите в защита на „Ливърпул“, причинени от тежките контузии на основни футболисти в центъра на отбраната. "Не знам дали можем да наречем това слабост, защото те имат и други играчи. При нас също има отсъстващи футболисти, но силата ни е в колектива", завърши френският наставник на „Реал“ (М).