Реал Мадрид взе добър аванс срещу Ливърпул в 1/4финалите на Шампионската лига, след като спечели с 3:1 първия двубой на стадион „Алфредо ди Стефано“. 

Белите играха много силно през по-голямата част от мача, а Винисиус Жуниор бе голямата фигура за тях, като бразилецът се отчете с два гола за успеха и бе вдъхновението за своя тим. 

Червените не показаха особено добър футбол, като през първото полувреме бяха сериозно надиграни. Все пак обаче, те стигнаха до скъпоценен гол, който запазва шансовете им за реванша другата седмица. 

В съставите имаше интересни неща. За домакините Едер Милитао и Начо започнаха в центъра на защитата при липсата на Варан и Рамос, като дефанзивната формация бе от четирима. Марко Асенсио също стартира. За Червените Наби Кейта се появи вместо Тиаго Алкантара, а Диого Жота започна в атака вместо Роберто Фирмино. 

Още в началото Бензема показа класата си, като успя да си създаде позиция за стрелба, но не съумя да намери добре топката и не затрудни Алисон. Това обаче бе ясно послание към гостите. 

Кралете определено започнаха по-добре, като действаха активно и опитваха да атакуват. В 12-ата минута Куртоа даде отлична дълга топка към Винисиус, който напредна още и след това подаде на Модрич. Хърватинът бе атакуван от Вайналдум и падна на земята, но контактът между двамата не бе сериозен и макар и да прегледа ситуацията ВАР логично остави играта да продължи. 

Малко след това Винисиус стреля неточно преди Александър-Арнолд да намери Мане с отлично центриране, но Лукас Васкес се намеси в решаващия момент. Към средата на полувремето Червените се поокопитиха, но изобщо не действаха опасно в нападение. 

Така се стигна до 27-ата минута, когато Белите поведоха. Тони Кроос подаде отлична дълга топка към Винисиус, който овладя и напредна към наказателното поле на Ливърпул. Бразилецът се измъкна на стрелкова позиция и с отличен удар преодоля Алисон. Реал заслужено поведе! 

Попадението обърка сериозно мърсисайдци. Бензема поиска дузпа при едно съприкосновение с Кабак, но не получи такава. В 36-ата минута обаче, Кроос отново даде прекрасна топка зад защитата, Александър-Арнолд сбърка сериозно, като отклони на пътя на Маркос Асенсио, който прехвърли елегантно Алисон, след което вкара спокойно на празна врата. 2:0! Гостите претендираха, че преди попадение е имало нарушение срещу Мане, но сенегалецът само си изпроси жълт картон. 

В 43-ата минута Асенсио прати топката близо до гредата. В крайна сметка паузата дойде при отличен аванс за домакините, които играха много силно, докато Ливърпул отново разочарова. 

Скоро след паузата обаче, интригата се върна, а гостите стигнаха до скъпоценния гол на чужд терен. Жота стигна до позиция за стрелба. Ударът му бе блокиран от Модрич, но топката се  оказа на пътя на Мо Салах, който преодоля Куртоа, макар че белгиецът докосна топката. Тя обаче влезе в мрежата след рикошет в напречната греда, а ВАР потвърди попадението, тъй като египтянинът не бе в засада. 

Малко след това Жота стреля покрай вратата на домакините с глава. Реал обаче отговори с удар на Бензема, който бе блокиран от Филипс. Последва и шут над вратата от Кроос, след  като домакините отново взеха инициативата. 

Това се оказа важно, защото в 65-ата минута Реал си върна предимството от два гола. След тъч за домакините Модрич лесно получи, след което намери Винисиус около точката за дузпа и бразилецът с удар от движение отново преодоля Алисон, въпреки че сънародникът му закачи топката. 

Малко след това Бензема не затрудни Алисон, преди Ливърпул да опита малко по-сериозен натиск. Гостите обаче не успяваха да стигнат до добри положения и в крйна сметка логично не съумяха да отбележат и нов гол. 

Реал Мадрид  - Ливърпул    3:1

1:0 Винисиус Жуниор 27
2:0 Асенсио 36
2:1 Салах 51
3:1 Винисиус Жуниор 65

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Милитао, Начо, Менди, Каземиро, Кроос, Модрич, Асенсио (70 Валверде), Винисиус (85 Родриго), Бензема
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Филипс, Кабак (81 Шакири), Робъртсън, Фабиньо, Вайналдум, Кейта (42 Тиаго), Мане, Салах, Жота (81 Фирмино)