Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан беше доволен след победата с 3:1 над Ливърпул в първи мач от 1/4-финалите на Шампионска лига. Френската легенда каза, че отборът му е играл добре, с изключение на първите минути на второто полувреме, когато гостите стигнаха до гола на чужд терен. 

"Чувствата са смесени. Изиграхме много силен мач, но изпитахме сериозни трудности в началото на второто полувреме. Гордея се с момчетата, но не забравям, че има и реванш. Ще се насладим на успеха и след това започваме да мислим за дербито с Барселона. Но първо трябва да се възстановим".

"След почивката Ливърпул вкара гол с първия си удар в мача. Неприятно, но това е футболът. Подкрепям отбора си. Тези футболисти правят невероятни неща предвид обстоятелствата. След новината за положителния тест на Рафаел Варан просто взехме решение да играе Едер Милитао, не сме променяли нищо друго". 

"Много се радвам за Винисиус, той заслужаваше двата гола и имаше нужда от тях. Неговите усилия винаги са в полза на отбора. Сега ще добие повече увереност. Не знам дали това е бил най-добрият му мач за Реал, но да вкараш два гола на четвъртфинал в Шампионската лига е нещо специално", каза Зидан.