Реал Мадрид - Барселона, мач от 30-тия кръг от Ла Лига, стадион “Алфредо Ди Стефано”, 22:00 часа.

Групата на Реал Мадрид:

Вратари: Куртоа, Лунин, Алтубе
Защитници: Милитао, Начо, Марсело, Одриосола, Менди
Полузащитници: Кроос, Модрич, Каземиро, Валверде, Иско
Нападатели: Бензема, Асенсио, Васкес, Винисиус, Мариано, Родриго


Групата на Барселона:

Вратари: Тер Стеген, Пеня, Тенас
Защитници: Дест, Поке, Араухо, Лангле, Алба, Роберто, Юмтити, Фирпо, Мингеса
Полузащитници: Бускетс, Пянич, Пуч, Родни, Де Йонг, Мориба
Нападатели: Гризман, Брейтуейт, Меси, Дембеле, Тринкао

 

Прогнозата на Gol.bg:

Едно от най-големите дербита в света, това между Реал Мадрид и Барселона е тази вечер в Мадрид и както обикновено, залогът е много висок. Домакините в момента са на третото място в класирането, като изостават с 2 точки от втория Барселона. Каталунците пък са само на 1 точка зад лидера Атлетико Мадрид, а до края на сезона остават 9 кръга.

Реал имаше доста проблеми в хода на сезона, но в последните седмици тимът на Зинедин Зидан се представя на ниво. “Кралете” нямат загуба в Ла Лига от януари, като в последните си 10 мача спечелиха 7 победи и завършиха наравно 3 пъти. Притеснителното за тима е, че три от четирите загуби този сезон бяха на “Алфредо Ди Стефано”. Момчетата на Зидан влизат с повишено самочувствие след гръмката победа с 3:1 над Ливърпул през седмицата, но пък дни след “Ел Класико” предстои реваншът от четвъртфиналите на Шампионската лига.

Барса спечели много трудна домакинска победа срещу Валядолид в понеделник, след като Усман Дембеле вкара единствения гол в 90-та минута. Успех довечера може да бъде с цената на първо място за каталунците, като се има в предвид, че Атлетико Мадрид гостува на Бетис.

Добрата новина за Барселона е, че тимът намира формата си и е в серия от 6 поредни победи. Последната загуба за каталунците бе от Кадис в началото на декември. Лионел Меси също е на обичайното ниво, като отбеляза 29 гола и даде 13 асистенции в 38 мача от началото на сезона.

Проблемите на Зинда в защитата на Реал продължават. Дани Карвахал отново ще бъде извън състава заради контузия в бедрото. Рафаел Варан също е аут, след като даде положителен тест за коронавирус, а Еден Азар също се възстановява от мускулен проблем.

За Барселона твърдо аут са Филипе Коутиньо и Ансу Фати, а вторият вратар Нето все още се възстановява от травма в глезена. Жерард Пике получи почивка срещу Валядолид, но е много вероятно да не бъде сред титулярите. Това би означавало, че Оскар Мингеса, Френки де Йонг и Клеман Лангле ще си партнират в защитата.

Това ще бъде “Ел Класико” номер 182 в Ла Лига, като Реал има леко предимство - 74 срещу 72 победи, а 35 мача са завършили наравно. Общият баланс от мачовете във всички турнири е 97 победи за Реал срещу 96 за Барселона. В последното дерби победител бе Реал след 3:1 на “Ноу Камп”, а каталунците спечелиха за последно през март 2019 г.

Лионел Меси е голмайстор номер 1 в дербито с 26 гола, 18 от които в Ла Лига. Аржентинецът обаче няма гол срещу Реал Мадрид в последните 6 мача, откакто Кристиано Роналдо напусна тима.

Резултат: 1:1