Реал Мадрид стигна до 0:0 като гост на Ливърпул и се класира за полуфиналите в Шампионската лига по футбол. Тимът на Зинедин Зидан изигра добре тактически двубоя на “Анфийлд” и се възползва от пропуските на домакините, за да си спечели среща с Челси в битката за финала.

“Мърсисайдци” пропуснаха доста положения и в крайна сметка така и не успяха да заличат пасива си от 1:3 в първия мач в Мадрид. Страхотни положения през първото полувреме пропуснаха Мохамед Салах и Жоржиньо Вайналдум. Реал в крайна сметка издържа физически, след като изигра трети мач на много високо ниво в рамките на осем дни. Така Реал ще играе срещу Челси в полуфиналите на Турнира на богатите, а победителят от този сблъсък ще срещне един измежду Манчестър Сити и ПСЖ в битката за трофея.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заложи на атомното си трио в атака Мане, Салах и Фирмино, докато изненадата в състава на Зинедин Зидан бе свързана с Федерико Валверде, който започна на десния бек.

Ливърпул започна много силно срещата и пропусна куп положения през първото полувреме. Още във втората минута Мохамед Салах се отчете с грандиозен пропуск. Садио Мане свали с глава дълго подаване и заложи топката на дузпата на Салах. Египтянинът стреля технично, но в центъра на вратата и Тибо Куртоа някак с крак успя да отрази.

В 11-та минута вратарят на Реал се отчете с ново страхотно спасяване, след като Джеймс Милнър стреля стреля фалцово от над 20 метра и прати топката под гредата, но Куртоа се разтегна и изби в ъглов удар.

Реал се бранеше добре и подобно на мача с Барселона опитваше да нарани противника си на контраатаки. При една от тях Карим Бензема проби по лявото крило, влезе в наказателното поле и стреля. Топката се отби в кората на Озан Кабак и това излъга Алисон, за да се отклони от страничната греда.

Заключителните минути на първото полувреме отново бяха за Ливърпул, но и пропуските си ги биваше. Мане не успя да засече хубаво центриране на Александър-Арнолд, а малко след това Салах стреля от чиста позиция над вратата. В 42-та минута Салах намери Вайналдум около точката на дузпата, но нидерландецът изрита много силно топката над вратата.

Второто полувреме започна отново с прекрасен шанс за Ливърпул и ново фирмено спасяване на Куртоа. Роберто Фирмино получи топката в наказателното поле с гръб към вратата, обърна се и от малък ъгъл стреля по диагонала. Вратарят на гостите обаче отби.

Реал пък отново изгради контраатака по учебник в 66-та минута, когато Винисиус бе изведен зад защитата на домакините с далечно подаване. Бразилецът опита да копне топката над сънародника си Алисон, но вратарят на Ливърпул я захлупи. След това пък попречи на Бензема да направи добавка.

До края тактиката на Реал не се промени - солидна отбрана и контраатаки, докато играчите на Ливърпул така и не нанесоха достатъчно опасен удар. В 69-та минута Фирмино отново пробва късмета си, но ударът му бе блокиран от Милитао. Малко след това резервата Диого Жота стреля от малък ъгъл по диагонала, но не улучи вратата.

В 81-та минута Бензема бе изпуснат от защитниците на Ливърпул след центриране на Милитао от дясното крило. Французинът заби топката в земята, след което мина над гредата. Все пак Бензема бе в положение на засада по време на подаването. В края на мача Куртоа се отчете с ново добро спасяване, след като отрази удар на Салах.

Ливърпул - Реал Мадрид 0:0

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Филипс, Кабак (60 - Жота), Робъртсън, Фабиньо, Вайналдум, Милнър (60 - Тиаго), Салах, Мане (82 - Окслейд-Чембърлейн), Фирмино (82 - Шакири)

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Начо, Милитао, Валверде, Каземиро, Модрич, Кроос (72 - Одриосола), Винисиус (72 - Родриго), Асенсио (82 - Иско), Бензема