Реал Мадрид все повече се отдалечава от това да защити титлата си в испанската Ла Лига. "Белият балет" и Бетис завършиха наравно 0:0 в мач от 32-ия кръг, игран на стадион "Алфредо Ди Стефано".

И двата отбора имаха своите добри възможности да откраднат победата днес, но не успяха да покажат достатъчно точен мерник, за да отбележат поне едно попадение.

Така тимът, воден от Зинедин Зидан, записа второ шампионатно равенство в последните си 3 срещи и пропусна шанса да се изравни по точки с лидера Атлетико Мадрид.

Въпреки това "кралете" продължават серията си от 13 поредни мача без поражение в Ла Лига.

От другата страна, за отбора на Бетис това е 5-о последователно реми. Андалусийци се представят добре, когато гостуват на мадридчани, и нямат загуба в последните си вече 4 визити в столицата (2 победи, 2 равенства).

Футболистите на Мануел Пелегрини продължават битката си за място в Европа, като заемат 6-ото място във временното класиране с актив от 50 точки.

Реал Мадрид е втори със 71, на 2 т. от първата позиция, но "белите" са и с мач повече. Барселона е плътно зад тях, като има 2 мача по-малко и изостава с 3 т.


Двубоят на "Алфредо Ди Стефано" започна равностойно, като андалусийци имаха леко предимство в притежанието на топката в първия четвърт часа игра. Двата отбора така и не успяваха да създадат нещо по-опасно пред противниковата врата.

Постепенно домакинтие се настаниха в половината на Бетис и в средата на първото полувреме Бензема застраши Клаудио Браво, но стражът отрази удара на французина.

Футболистите на Зинедин Зидан продължаваха да бъдат по-активни до почивката, но опитите им да се разпишат не бяха увенчани с успех.

Втората част започна на високо темпо, а "белите" излязоха в търсене на задължително попадение. В 55-ата минута Родриго опита да изненада Клаудио Браво с удар от фланга, но късметът покри андалусийци, след като топката се отби в горната греда.

След като измина час игра дойде и първият точен изстрел от страна на гостите, който обаче попадна право в ръцете на Тибо Куртоа.

5 по-късно Бетис пропиля отлична възможност да поведе в резултата. Борха Иглесиас бе изведен очи в очи с вратаря на "кралете", но и този път Куртоа се оказа печелившият в дуела.

В 75-ата Винисиус използва бързината си, за да нахлуе в противниковата половина, след което нанесе изстрел, който обаче се оказа твърде слаб, за да затрудни Клаудио Браво.

До края на срещата така и не падна победният гол и двата отбора си разделиха по една точка. 

Реал Мадрид – Бетис 0:0

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал (Одриосола – 68‘), Варан, Милитао, Начо, Модрич (Бланко – 77‘), Каземиро, Иско (Марсело – 68‘), Родриго (Винисиус – 59‘), Асенсио (Азар – 77‘), Бензема

Бетис: Браво, Емерсон, Манди, Руис, Миранда, Родригес, Гуардадо (Карвальо – 88‘), Хоакин (Руйбал – 59‘), Каналес, Лайнес (Хуанми – 80‘), Иглесиас (Морон – 80‘)