Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че според него няма шанс УЕФА да изхвърли клуба от следващото издание на Шампионската лига.

Тази вечер испанският колос се изправя срещу „Челси“ в първи полуфинал, след като евроцентралата реши да не налага експресна санкция на „кралете“ заради желанието им за участие в Суперлигата.

Преди дни обаче Чеферин увери, че ако „Реал“ не се откаже от намеренията си, е много вероятно да не бъде допуснат до участие в следващото издание на Шампионската лига.

Зидан коментира и предстоящия двубой с „Челси“, като ще трябва да се оправя без Ферлан Менди, но в групата се завръща Тони Кроос.

“Абсурдно е да смятаме, че няма да сме в Шампионската лига през следващия сезон, заяви Зидан. - Много се изговори вече по темата, а и ще продължи така, защото няма как да контролираме нещата. Ако обаче започнем постоянно да мислим за това, ще си навредим".

"От нас се иска да играем силно от първата до последната минута. За другото - няма какво да сторим. Очаквам и съдията да си свърши работата. Съперникът има опит във всякакви надпревари и ще трябва да покажем най-добрата си версия - при това и в двата мача, за да продължим напред”, заяви френският специалист.