Първият полуфинален сблъсък между Реал Мадрид и Челси не излъчи победител. Двата отбора се вкопчиха в здрава битка на "Алфредо ди Стефано" от първата минута и завършиха наравно 1:1.

Така интригата за място на финала в Шампионска лига остава за реванша, който ще бъде следващата седмица на "Стамфорд Бридж".

Лондончани започнаха срещата активно и откриха резултата чрез Кристиан Пулишич в 14-ата минута. Четвърт час по-късно голмайсторът на "кралете" Карим Бензема (29‘) отбеляза изравнителното попадение, което се оказа и последното в днешния двубой.

След почивката липсваха интересни положения пред двете врати и логично резултатът остана непроменен.

По този начин "белият балет" пропусна възможността да запише първа победа в официален мач над този съперник в исторически план.

Реал стигна до ½-финалната фаза, след като елиминира Аталанта и Ливърпул. Шансовете на мадридчани за титлата в Ла Лига стават все по-малки, а по-реалистичната възможност за трофей изглежда именно Шампионската лига.

От другата страна, Челси продължава да впечатлява под ръководството на Томас Тухел, който сериозно подобри играта в дефанзивен план. Отборът е допуснал само 4 гола през цялата кампания в Шампионска лига дотук.

По пътя си "сините" отстраниха последователно Атлетико Мадрид и Порто. Това е първи полуфинал за тях от 2014 година насам.


Двубоят започна равностойно, а първата голова възможност се откри пред лондончани. Мейсън Маунт направи добър индивидуален пробив, след което центрира към Пулишич. Той от своя страна свали с глава към Вернер, който бе оставен непокрит в непосредствена близост до вратата, но ударът му бе спасен по блестящ начин от Тибо Куртоа.

Гостите продължиха да бъдат по-активният отбор на терена и това даде резултат в 14-ата минута. Кристиан Пулишич бе изведен зад гърба на противниковата защита, добре овладя топката и излъга стража на "белите", за да даде аванс на своя тим.

В средата на първото полувреме дойде и първият удар от страна на Реал, който можеше да възстанови равенството. Карим Бензема стреля опасно извън наказателното поле, но за негово нещастие кълбото се отби в страничния стълб.

Това все пак се случи в 29-ата минута, когато именно френският нападател попадна в прегръдките на своите съотборници. Бензема се оказа най-съобразителен в пеналтерията и с мощен изстрел от вратарското поле не остави шансове за намеса на Едуард Менди.

До края на частта Тиаго Силва и Тимо Вернер опитаха да застрашат Куртоа, но без успех.

Двата отбора продължиха с надлъгването и в първите минути след почивката, като "сините" бяха по-офанзивно настроени. Въпреки това, опитите им да отбележат второ попадение не се увенчаха с успех.

В 79-ата минута Хаким Зиеш опита директен удар от фаул, който обаче попадна право в ръцете на стража на домакините.

2 минути преди края на редовното време можеше да се получи много неприятна ситуация за отбора на Томас Тухел. Рафаел Варан отклони топката в главата на Бен Чилуел и за късмет на гостите, тя мина встрани от гредата.

Реал Мадрид – Челси 1:1

Голмайстори:

0:1 – Пулишич 14‘

1:1 – Бензема 29‘

Реал Мадрид: Куртоа, Милитао, Варан, Начо, Карвахал (Одриосола – 77‘), Модрич, Каземиро, Кроос, Марсело (Асенсио – 77‘), Винисиус (Азар – 66‘), Бензема (Родриго – 90+2‘)

Челси: Менди, Кристенсен, Силва, Рюдигер, Аспиликуета (Джеймс – 66‘), Канте, Жоржиньо, Чилуел, Пулишич (Зиеш – 66‘), Маунт, Вернер (Хавертц – 66‘)