Тони Кроос триумфира общо четири пъти в Шампионската лига. Германецът спечели три трофея с Реал Мадрид - през 2016, 2017 и 2018 г. и веднъж с Байерн Мюнхен през 2013 г. Титлите на германеца от най-комерсиалния турнир обаче можеха да са пет, ако не бе злополучно загубеният финал от Байерн в Мюнхен от…Челси. Тази вечер Кроос ще опита да си върне на лондончани във втория мач от полуфиналите този сезон, въпреки равенството 1:1 преди седмица.

8 години назад Байерн бе впечатляващ отбор, като в елиминациите отстрани Интер и Реал Мадрид. На “Алианц Арена” в Бавария обаче нещата бяха объркани, въпреки че Томас Мюлер даде аванс на немците. Дидие Дрогба изравни късно в срещата, а след продълженията Челси спечели трофея след дузпи.

“Страдах доста след тази загуба. Беше наистина много тежък период за мен, но за всички е ясно, че преди да спечелиш нещо, трябва да страдаш. Сега в Реал всички знаем, че изпращаме противоречив сезон сезон, но не успяхме да преодолеем някои неща. Сега през май ще се борим за титлата и за трофея в Шампионската лига. Изморени сме, но това е нормално”, каза Кроос пред “Марка”.