"Имаме нужда от промяна. Без промени - няма развитие" - това постоянно повтаряше Флорентино Перес в интервютата около проекта за Суперлигата и участието на Реал Мадрид в него.

Всички в клуба са наясно, че идва смяна на караула и постепенно звездите, спечелили толкова много през годините, трябва да бъдат заменени от други. Играчи като Рамос, Модрич, Бензема и Марсело вече прехвърлиха 30-те и се очаква новото поколение, което да заеме местата им. Това, бъдете сигурни, ще се случи. Но в никакъв случай няма да е революция за една нощ. Процесът на подмяна ще бъде постепенен.

Не че Флорентино и хората му не си падат по бързата работа, когато има проблеми за решаване, но приходите на Реал спаднаха с 300 милиона евро. Колкото и да е наложително налагането на нови лица, на "Бернабеу" са наясно, че сегашните лидери все още могат да дадат доста на клуба, а с намаления заради пандемията бюджет, ще трябва да се планира внимателно.

Ясно е, че преди привличането на нови, ще трябва да бъдат генерирани средства от продажби. Клубът също така трябва да намали перото за заплати, което в момента възлиза на 448 милиона евро годишно, които се разпределят между почти 800 служители. Сред имената, които са в изходящия трансферен списък, са Гарет Бейл, Лука Йович, Марсело, Иско и Дани Себайос. А за Рафаел Варан, Марко Асенсио и Еден Азар също се очакват подходящи оферти.Що се отнася до входящите сделки, посоката е предначертана. 

На първо място в Мадрид искат да положат крайъгълния камък на проекта и през лятото да бъде взет Килиан Мбапе. Първото препятствие вече е преодоляно, след като френският голмайстор не подновява договора си с ПСЖ. Ако парижани не склонят да го продадат това лято, рискуват в края на юни 2022 година да стане свободен агент.

Ситуацията на Ерлинг Хааланд е подобна на тази на Мбапе.Норвежецът е готов да заиграе за "кралете", но от Мадрид са информирали представителите му, че ще бъде много трудно да се справят с толкова мащабна операция това лято. От друга страна Борусия Дортмунд се класира за Шампионската лига и това осигурява още един сезон спокойствие на младия нападател с екипа на гранда от Бундеслигата.

Накрая ще споменем и една сигурна според информацията от Испания сделка - привличането на Давид Алаба. Австриецът е истински джакпот, тъй като идва със свободен трансфер. Единствено ще бъде платена комисиона на бащата на играча, който е и негов представител. Очаква се, че заплатата му ще е солидна - 12 милиона евро, но парите са оправдани. Бранителят е на 28 и в краката му има поне още пет години футбол на най-високо ниво. В Реал очакват и завръщането на Йодегаард, който в Арсенал заблестя с пълния си блясък.

През сезон 2021/22 едва ли мога да се очакват някакви грандиозни успехи от Реал. Но когато обстановката се нормализира напълно и приходите на клуба отново се увеличат след завръщането на привържениците на стадиона, тогава клубът ще ускори процесите на преструктуриране и създаването на нова империя.

Материал на webcafe.bg