Реал Мадрид обърна в края Виляреал и спечели с 2:1, но това не помогна на Кралския клуб, който остана втори след победата на Атлетико над Валядолид с 2:1. 

Белите не играха много добре и изоставаха почти до края, преди все пак да стигнат до обрат в последните минути. 

Хората на Зинедин Зидан финишираха с 84 точки, но и с разочарование, че не успяха да станат шампиони. Жълтата подводница приключи на 7-а позиция с 58.     

В състава на Реал Мадрид Серхио Рамос остана на пейката, като Милитао и Варан дейсваха в центъра на защитата. Младокът Мигел Гутиерес бе титуляр на левия фланг на отбраната, Марко Асенсио действаше в атака с Карим Бензема и Винисиус. 

Домакините създадоха първата опасност, когато в 4-ата минута Одриосола центрира и Бензема засече с глава, но ударът му не затрудни Херонимо Рули. Виляреал обаче започна агресивно и действаше доста солидно в първите минути. Педраса центрира опасно, но нямаше кой да засече. 

Кралете така и не можеха да намерят ритъма си и в 20-ата минута бяха шокирани. Виляреал атакува отдясно, столичани така и не успяха да изчистят топката както трябва, тя остана в наказателното поле и Йеремино Пино стигна пръв до нея, след което я отклони покрай Тибо Куртоа, за да изведе Жълтата подводница напред. 

Домакините опитаха да отговорят и Марко Асенсио стреля, но над вратата. Виляреал обаче оставаше опасен и Етиен Капу получи шанс за удар, но не бе прецизен. В 34-ата минута Модрич се възползва от подхлъзване на Марио Гаспар, излезе на позиция за стреля, но прати топката встрани. 

В оставащото време до почивката Каземиро стреля точно, но Рули спаси и така паузата дойде при пасив за столичани, което бе ужасно предвид факта, че Атлетико също изоставаше във Валядолид. 

След паузата Реал натисна и в 55-ата минута Карим Бензема вкара с глава. Последва обаче намеса на ВАР и в крайна сметка попадението бе отменено заради поредната много тънка засада. Това бе страхотно разочарование за домакините, а скоро нещата станаха още по-лоши, защото Атлетико не само изравни, но и поведе срещу Валядолид. 

В 66-ата минута Реал пропусна да изравни. Родриго притисна вратаря Рули, който изчисти в краката на Бензема, французинът стреля към близкия ъгъл, но не намери целта. Няколко минути по-късно отново голмайсторът получи шанс да стреля, но го направи твърде неточно. 

Зидан направи серия смени в опит да преобърне ситуацията и Мариано Диас не успя да засече центриране на Марсело, като се размина на милиметри. След корнер нападателят пък би неточно. Към края и интензитета също спадна, след като домакините знаеха, че дори и с победа няма да спечелят титлата. 

Все пак в 82-ата минута Лука Модрич стреля опасно, но малко встрани, преди Реал все пак да изравни. В 88-ата минута Бензема вкара с отличен удар в горния ляв ъгъл на вратата на Херонимо Рули.  

Това вдъхнови столичани и в добавеното време те се добраха и до успеха. Първо Мариано пропусна чиста ситуация, но в 92-ата минута Модрич реализира с отличен изстрел и донесе победата, което обаче не помогна особено. 

Реал Мадрид – Виляреал    2:1

0:1 Пино 20
1:1 Бензема 88
2:1 Модрич 92

Реал Мадрид: Куртоа, Одриосола (68 Начо), Милитао, Варан, Гутиерес (68 Марсело), Валверде, Каземиро (68 Мариано Диас), Модрич, Асенсио (56 Иско), Бензема, Винисиус (56 Родриго)
Виляреал: Рули, Гаспар, Раул Албиол, Пау Торес, Педраса, Пино (80 Раба), Капу (66 Пеня), Парехо, Тригерос, Морено (80 Алкасер), Бака (66 Коклен)