Доскорошният наставник на Реал Мадрид Зинедин Зидан написа писмо до феновете на клуба, в което обясни защо реши да си тръгне доброволно.

"Тръгвам си, но не се сбогувам. Не съм уморен да бъда треньор. През май 2018 година напуснах след две години и половина работа, защото чувствах, че след толкова много победи и трофеи, за да остане на най-високо ниво, отборът се нуждае от нещо ново.

В момента ситуацията е друга. Напускам, защото вече не чувствам така необходимото доверие от клуба, нито подкрепата - за изграждане на нещо в средносрочен или дългосрочен план. Разбирам футбола и съм запознат с изискванията на клуб като Реал Мадрид. Зная, че когато не спечелите, трябва да напуснете.

От първия ден, в който облякох бялата фланелка, винаги сте ми показвали любовта си - вече 20 години. Винаги съм чувствал, че има нещо специално между нас. За мен бе огромна чест да бъда футболист и треньор на най-великия клуб, но най-вече съм фен на отбора. Затова държах да напиша това писмо и да обясня защо си тръгвам", написа специалистът.