Карло Анчелоти отново е начело на Реал Мадрид. Той дори не бе в списъка с първоначалните кандидати за наследник на Зидан, но неговото завръщане бе финализирано и направено официално. Всеки, който познава италианеца, е наясно, че е невъзможно човек да не се разбира добре с него. И точно това е една от най-големите му силни страни. Той знае как да се справи с тези над него в един клуб, но също и да менажира играчите, независимо дали са с имена на суперзвезди или не.

Карлето остави своя отпечатък върху Реал още при първия си престой в клуба, поради което винаги ще бъде свързан със спечелването на десетата европейска титла в историята. Сега той отново е тук.

При първото кацане след тригодишния си престой неговият предшественик Жозе Мауриньо остави разделена съблекалня зад себе си. Затова клубът избра наставник със съвсем различен стил. Подобно на Зидан, Анчелоти е специалист, който дава повече свобода на играчите и знае по-добре от всички как да управлява егото на звездите.

Освен неговите методи резултатите, които Анчелоти е постигнал, също подкрепят неговото назначение. Той е един от най-успешните специалисти в Европа и възпитаник на прочутата италианска школа. Винаги е обичал работата си, а за подхода към треньорството споделя: "Не използвам камшик. Никога не съм го правил. Отнасям се към играчите като към възрастни. Не съм родител, а приятел и психолог. Не съм имал големи спорове с тях, но понякога се караме. Също така много пъти сме се смеели заедно".

Още като играч Карлето печели всичко. Прави същото и като треньор. Вдигал е три пъти трофея в Шампионската лига, а със същото постижение могат да се похвалят само Боб Пейсли (в стария КЕШ) и Зидан. За разлика от тях обаче Карлето е триумфирал с два клуба (Милан 2003, 2007 и Реал 2014). Най-скорошното господство на Белия балет в Европа започна именно при Анчелоти, за да бъде продължено и затвърдено след това при Зидан. Единственият минус е, че Карлето в двете си кампании на "Бернабеу" не можа да стане шампион на Испания, въпреки че спечели Купата на краля след успех на финала над Барса благодарение на паметния гол на Бейл на "Местая".

Въпреки че бе освободен преди изтичането на договора през 2015-а, сега Карлето се завърна и подписа още една тригодишна сделка. Подобно на Зизу, който също се бе завърнал на пейката за втори път, Анчелоти ще се опита да повтори магията с лос бланкос. Но му предстои много упорита работа, за да върне Реал към към върховете на Испания и Европа.

Пабло Поло, "Марка"
Превод на "Тема спорт"