Реал Мадрид обмисля да изиграе определен брой домакински мачове на стадиона на градския съперник - Атлетико, ако това му бъде позволено, заради продължаващата реконструкция по "Сантяго Бернабеу".

Целта на "кралете" е да могат да приветстват между 20 и 30 хиляди души в първите си няколко домакински двубоя от новия сезон. Реал не е играл на "Бернабеу" от 2 март 2020-а, като оттогава приема съперниците си на "Алфредо Ди Стефано".

По време на пандемията това бе добра алтернатива, но след завръщането по трибуните Реал започва да изостава откъм приходи от мачовете от конкуренцията в Ла Лига заради далеч по-скромния капацитет на "Алфредо Ди Стефано".

Очаква се, ако подобна идея бъде одобрена от шефовете на Реал, Атлетико да позволи на "белите" да изиграят няколко мача на "Уанда Метрополитано" заради добрите взаимоотношения между двата клуба.

От Реал са помолили Ла Лига да насрочи възможно най-много визити в началото на сезона, който по план трябва да стартира на 13 август. Надеждите на "кралете" са "Бернабеу" да бъде готов някъде между септември и октомври, уточнява webcafe.bg.