Голмайстор №1 в историята на Ел Класико Лионел Меси е спъван от вечния враг на Барса - Реал Мадрид. Този път обаче не става дума за дербита на терена, а за новия договор на футболиста.

Меси е готов да ратифицира споразумението, което включва обвързването му за още пет сезона с каталунците, въпреки че през последните три той може да играе в САЩ и да стане посланик на Барса зад Океана. 

Споразумението е възможно благодарение на факта, че нападателят намали наполовина заплатата си, а клубът ще получи икономическата инжекция, която LaLiga ще придобие от американския инвестиционен фонд CVC. Клубът обаче продължава да работи за намаляване на размера на заплатите на играчите си, за да се приспособи към параметрите, определени от националния футболен шампионат.

Според английската журналистка Кей Уигинс, която работи за Financial Times, Реал Мадрид ще се противопостави на сделката между Ла Лига и CVC и така Барселона няма да получи средствата за подписването на договора на Меси, пише "Труд". Удивителното е, че мадридчани са във финансово затруднено положение поради здравната криза и обновяването на стадион "Сантяго Бернабеу", но лишаването на Барса от Меси очевидно е безценно за "белите".

 

 

Нападателят, който има шест Златни топки и шест Златни обувки, ще започне своята 18-та кампания в топ първенството на Испания, в което е вкарал най-много голове (474), стана чуждестранният играч с най-много  титли (10) и най-много голове за един сезон (50, 2011/2012).