Пари Сен Жермен отхвърли офертата на Реал Мадрид за Килиан Мбапе на стойност 160 милиона евро, съобщи спортният директор на парижани Леонардо. 

Бразилецът обаче потвърди, че желанието на нападателя е да напусне „Парк де Пренс” и това със сигурност е добра новина за Кралския клуб. 

„Да, казахме „не” на Реал. В нашия клуб никой не стои на сила. Всеки може да напусне, но все пак при нашите условия, така че ще видим какво ще стане” заяви Леонардо пред Радио „Монте Карло”. 

„Считаме, че офертата е много далеч от истинската стойност на Килиан. Освен това част от парите ще отидат в Монако, така че преценихме, че предложението не е достатъчно. Ние искаме да го задържим и да удължим договора му. Целта е той да знае, че е център на нашия проект, но все пак не е над него. За мен е ясно, че той иска да напусне. Няма да го задържаме, но трябва да се спазят нашите условия” добави той. 

„Килиан обеща, че няма да си тръгне без пари. Ние нямаме планове да говорим с Реал Мадрид. Трансферният прозорец затваря на 31 август и ние няма да пуснем Мбапе за по-малко от парите, които дадохме за него, особено след като дължим сума и на Монако” каза още Леонардо. 

Ясно е обаче, че нападателят започна последната година от контракта си и ако твърдо отказва да подпише нов, цената му през зимата ще бъде в пъти по-ниска, отколкото е сега, така че опциите пред ПСЖ не са чак толкова много.