Реал Мадрид постигна ценна победа в гостуването си на Бетис и след 1:0 поведе в класирането на Ла Лига. Тимът на Карло Анчелоти имаше неочакван герой, след като единствения гол в срещата отбеляза Даниел Карвахал в 61-та минута.

Така след три изиграни мача Реал има актив от 7 точки, колкото имат Севиля, Валенсия и Майорка. Столичани обаче са с по-добра голова разлика. Към клуба на “седмиците” утре може да се присъедини и Барселона, който посреща Хетафе. Шампионът Атлетико Мадрид пък може да се превърне в единственият отбор с три поредни победи на старта, стига да надиграе у дома Виляреал. Бетис пък записа втората си точка и до момента е без победа от началото на сезона.

Треньорът на Реал нямаше възможност да разчита на Тони Кроос, Лука Модрич и Дани Себайос, а освен това пусна като титуляр намиращия се в страхотна форма Винисиус. Така Еден Азар остана на резервната скамейка.

Реал започна силно срещата и още в четвъртата минута Карим Бензема пропусна от изгодна ситуация. Малко след това и Милитао стреля към вратата на домакините, но Руи Силва спаси.

Бетис отговори със страхотно изпълнение на Набил Фекир от свободен удар, но Тибо Куртоа отрази. В 22-та минута французинът падна в наказателното поле на столичани, но вместо дузпа, получи жълт картон за симулация.

До края на първата част Бензема и Иско за гостите и Фекир и Хуанми за домакините пробваха да нарушат нулевото равенство, но в крайна сметка до почивката голове не паднаха.

Второто полувреме започна с гол за Реал Мадрид, който обаче бе отменен. В 53-та минута Бензема реализира след центриране от дясното крило, но нападателят бе в засада.

Така се стигна до 61-та минута, когато Реал все пак поведе. Бензема бе намерен на границата на наказателното поле и видя на далечната греда връхлитащия Дани Карвахал. Французинът пусна хубав пас, а защитникът от засече хубаво топката от въздуха и с удар по диагонала направи 1:0.

До края на срещата и двата отбора опитваха шансовете си с далечни удари, а единственото реално положение за гол се откри пред резервата Еден Азар. В добавеното време на срещата Бензема изведе Азар в наказателното поле на домакините, белгиецът стреля по диагонала, но Руи Силва отрази.

В 6-та минута на добавеното време Реал като по чудо не реализира. Фекир изведе Тейо в наказателното поле, той намери на далечната греда Монтоя, който отправи страхотен удар. Тибо Куртоа обаче направи невероятно спасяване и запази трите точки за тима си.

Бетис - Реал Мадрид 0:1
0:1 Даниел Карвахал 61’

Бетис: Силва, Монтоя, Пецела, Руис, Миранда, Родригес, Гуардадо (70 - Камараса), Руйбал (70 - Тейо), Каналес (82 - Хоакин), Фекир, Хуанми (77 - Иглесиас)

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милито, Алба, Гутиерес (83 - Родриго), Каземиро, Валверде, Иско (66 - Иско), Бейл (66 - Асенсио), Винисиус (78 - Азар), Бензема