Футболният пазар затвори, но случаят "Мбапе" отново е на дневен ред, тъй като футболистът все още не е подписал нов договор с ПСЖ, а Реал Мадрид ще може да подпише с него предварителен контракт още в началото на месец януари.

Сметките в Мадрид вече са готови, а Реал се готви да сложи на Мбапе умопомрачителната клауза за откупуване в размер на 1 млрд. евро, твърди испанското издание AS.

Реал вече има опит с подобни високи клаузи, защитавайки звездите си Бензема и Валверде. Кристиано Роналдо също имаше много висока клауза, а в Мадрид са наясно, че реално има възможност във футбола да влязат още богати хора.

В момента Иско и Асенсио имат клаузи от по 700 млн. евро.

Очаква се Мбапе да получава по 20 млн. евро на сезон, което е доста по-малко от 36-те милиона, с които ПСЖ изкушава играча, за да удължи своя договор и която е сравнима със сумите, които вземат Меси и Неймар.

"Кралският клуб" обаче не иска да нарушава скалата на възнагражденията на своите футболисти, което е един от ключовете за противодействие по време на пандемичната обстановка.

Мбапе обаче мечтае да играе в Реал и това може да се окаже решаващо пред парите, които ще получава. Очаква се той да получи бонус от 30 млн. евро при финализиране на преминаването му на "Сантяго Бернабеу".