Реал Мадрид се завърна на своя “Сантяго Бернабеу” за първи път след март 2020 година и направи зрелищен обрат за успеха с 5:2 над Селта. Над всички в този мач бяха Карим Бензема и Винисиус, които развинтиха защитата на гостите. Бензема (24, 46, 87-д) наниза хеттрик и асистира за гола на Винисиус (55), който пък изработи дузпата в края. Голов дебют пък записа 18-годишният французин Едуардо Камавинга.

Иначе до почивката нещата за Селта изглеждаха добре, след като Санти Мина бе дал аванс за тима си още в 4-та минута, а в 31-та Франко Черви отново бе дал аванс за гостите.

С този успех Реал си върна първото място в класирането с актив от 10 точки в първите си 4 мача. Толкова имат още Валенсия и Атлетико Мадрид, но головата разлика на “Кралете” е далеч по-добра. Потенциално Барселона и Севиля също могат да се изравнят с лидерите, тъй като имат по 7 точки, но мачът им на “Рамон Санчес Писхуан” вчера бе отложен. В следващия кръг пък Реал ще гостува на намиращия се в прекрасна форма отбор на Валенсия. Преди това в средата на седмицата тимът на Карло Анчелоти гостува на Интер в Шампионската лига.  

Двубоят започна вихрено за гостите, които поведоха в резултата още в 4-та минута. Защитниците на Реал направиха сериозна грешка при изнасянето на топката и Санти Мина остана сам срещу Тибо Куртоа. Нападателят запази хладнокръвие и мушна топката покрай белгиеца за 1:0.

Реал опита да се върне бързо в мача, но Винисиус и Мигел Гутиерес пропуснаха от изгодни ситуации. След това дойде нова сериозна грешка в защитата на Реал, при която Мина и Аспас останаха сами срещу един защитник на домакините. Последното подаването на първия обаче не бе достатъчно добро и Аспас не успя да реализира.

Така се стигна до 24-та минута, когато Валверде проби по дясното крило и намери в наказателното поле Карим Бензема. Капитанът на Реал насочи прецизно топката под гредата с мощен удар и направи 1:1.

Това обаче не бе всичко до първото полувреме. Грешките в защитата на “Кралете” продължиха и в 31-та минута Селта поведе отново. Уго Майо проби по дясното крило и намери на скорост в наказателното поле Черви. Крилото засече технично топката с пета, но тя се отклони в страничната греда. При добавката обаче нямаше как да сбърка и направи 2:1. До края на първото полувреме Реал натисна, но гол на Бензема бе отменен заради засада.

Французинът все пак направи 2:2 и то само 40 секунди след подновяването на играта. Мигел Гутиерес центрира прецизно от лявото крило, а Бензема с глава намери обратния ъгъл.

Това обаче не бе всичко. В 55-та Бензема матира защитата на Селта с извеждащо подаване към Винисиус, който напредна към наказателното поле и много технично пусна топката покрай Дитуро за 3:2. Това бе 4-ти гол за Винисиус от началото на сезона, като за сравнение през целия минал сезон младият бразилец имаше 3 гола в Ла Лига.

Малко след това Винисиус имаше още една възможност да реализира, но ударът му от границата на наказателното поле бе отразен от Датуро. В 66-та минута феновете на “Бернабеу” посрещнаха с аплодисменти дебюта на привлечения от Рен Едуардо Камавинга. 18-годишният французин дори успя да вкара гол малко след това. В 72-та минута Лука Модрич матира защитата на Селта с индивидуален пробих и техничен удар с външен фалц. Вратарят на гостите отрази, но Камавинга на метри от голлинията нямаше как да сбърка и ознаменува дебюта си с гол.

В 86-та минута Реал организира бърза контраатака, при която Винисиус бе съборен в наказателното поле от Денис Суарес и спечели дузпа. Карим Бензема не трепна от бялата точка и оформи хеттрика си. Това бе пети гол на французина в Ла Лига този сезон, като в тези 4 кръга има и 4 асистенции.

Реал Мадрид - Селта 5:2
0:1 Санти Мина 4’
1:1 Карим Бензема 24’
1:2 Франко Черви 31’
2:2 Карим Бензема 46’
3:2 Винисиус 54’
4:2 Едуардо Камавинга 72’
5:2 Карим Бензема 87’-д

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Начо, Гутиерес (89 - Марсело), Каземиро, Валверде, Модрид (79 - Асенсио), Винисиус (89 - Родриго), Азар (66 - Камавинга), Бензема

Селта: Дитуро, Уго Майо, Мурийо (90 - Айдо), Араухо, Галан, Тапия (46 - Пейнадо), Мендес (53 - Солари), Суарес, Черви (63 - Нолито), Аспас, Мина (63 - Галярдо)