Реал Мадрид излъга в края Интер и си тръгна с трите точки от Милано след успеха с 1:0. Въпреки че „нерадзурите“ пропуснаха куп положения, хората на Карло Анчелото в крайна сметка победиха след гол на Родриго в 90-та минута. Преди това вратарят на испанците Тибо Куртоа отрази доста удари на нападателите на домакините.

Така Реал победи Интер и постигна много ценна победа в Група D. В ранния двубой от групата Шериф Тираспол надигра с 2:0 Шахтьор Донецк.

Домакините изиграха много силно първо полувреме, след което като по чудо не водеха в резултата. Момчетата на Симоне Индзаги имаха куп положения пред вратата на Тибо Куртоа, но или белгиецът спасяваше, или изстрелите на „нерадзурите“ не бяха точки.

Още в 5-та минута Лаутаро Мартинес загатна за класата на италианската атака, но Куртоа не бе затруднен. Малко след това и Един Джеко пробва късмета си, след като изскочи зад защитата на гостите, но Куртоа отрази. При изпълнението на последвалия ъглов удар Милан Шкриняр беше изпуснат от гостите, но стреля с глава покрай гредата.

Реал отговори с далечен удар на Каземиро, а малко след това пред Лаутаро се откри нов шанс. Нападателят на Интер стреля с глава, но отново Куртоа показа рефлекс. Най-доброто положение за Реал се откри пред Едер Милитао, който засече с глава едно центриране от крилото, но прати топката покрай вратата.

До края положенията бяха на другия край на терена. Първо Лаутаро прати топката на сантиметри от страничната греда, а малко след това Джеко стреля мощно под гредата, но не успя да преодолее Куртоа.

Второто полувреме започна с нов шанс за Интер. Джеко беше изпуснат от защитата на Реал след центриране от ъглов удар, насочи прекрасно топката с глава към вратата, но там Куртоа с прекрасно спасяване успя да отрази. Шкриняр опита да добави избитата топка, но стреля много неточно.

Силно включване от пейката имаше Дензел Дъмфрис, който в 68-та минута предизвика хаос в защитата на Реал. Последното подаване на нидерландеца обаче не точно. В защита Дълфрис имаше проблеми с много напористия Винисиус.

Бразилецът, който се намира в прекрасна форма, направи два страхотни пробива по лявото крило, влизаше в наказателното поле на Интер, но така и не взе правилното решение в последния момент. В 87-та минута Винисиус бе намерен в наказателното поле на домакините, но ударът му бе блокиран от Шкриняр.

Така се стигна до 90-та минута, когато противно на логиката Реал Мадрид реализира. „Кралете“ изградиха прекрасна многоходова атака, при която влезлият минути по-рано Камавинга чукна с едно докосване към Родриго, който на метри от вратата нямаше как да сбърка и направи 1:0

Интер – Реал Мадрид 0:1

0:1 Родриго 90‘

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Врай, Бастони, Дармиан (55 – Дъмфрис), Барела (84 – Весино), Брозович, Чалханоглу (65 – Видал), Перишич (55 – Димарко), Лаутаро (65 – Кореа), Джеко

Реал Мадрид: Куртоа, Алаба, Начо, Милитао, Карвахал, Каземиро, Валверде, Модрич (80 – Камавинга), Васкес (66 – Родригес), Винисиус (90 - Асенсио), Бензема