Реал Мадрид направи пълен обрат само за 120 секунди и победи Валенсия с 2:1 в най-интересния мач от 5-ия кръг на испанската Ла Лига. "Кралете" се наложиха над "прилепите" в директен сблъсък за първото място на "Местая" и оглавиха класирането.

Уго Дуро откри резултата в 66-ата минута и когато по всичко изглеждаше, че домакините ще спечелят срещата, Винисиус и Бензема блеснаха. Първо бразилецът се разписа в 86-ата минута, а 2 по-късно френският нападател сложи точка на спора.

Домакините има за какво да съжаляват, след като бяха по-активни през по-голямата част от двубоя, а в крайна сметка не успяха да вземат нищо от мадридчани.

Мачът бе белязан от много контузии, заради които двамата треньори трябваше да направят 3 принудителни смени още преди почивката.

Това е първо поражение от началото на сезона за отбора, воден от Пепе Бордалас, докато "белият балет" остава непобеден в първите 5 кръга (4 победи, 1 равенство).

Треньорът Карло Анчелоти трябваше да се справя със сериозни кадрови проблеми, като аут за днешния двубой бяха Тони Кроос, Марсело, Гарет Бейл, Дани Себайос и Ферлан Менди.

При последното си домакинство срещу "лос бланкос", Валенсия се наложи с категоричното 4:1, като любопитното е, че тогава Карлос Солер отбеляза 3 дузпи.

Реал постигна инфарктен успех през изминалата седмица в последната минута срещу Интер в първи мач от групите на Шампионска лига, а в сряда предстои домакинство на Майорка.

"Белите" събраха актив от 13 точки, с 2 повече от втория Атлетико Мадрид. Валенсия остава на третата позиция с 10 пункта, а в следващия кръг "прилепите" ще имат тежко гостуване на Севиля.


Двубоят започна равностойно, като двата отбора не успяха да създадат напрежение пред вратарите в първите минути на "Местая".

Още преди да е изминал четвърт час игра Пепе Бордалас трябваше да замени принудително своя капитан, след като Карлос Солер получи травма, която не му позволи да продължи мача.

Проблемите за наставника на "прилепите" не спряха дотук и в средата на първото полувреме той прибегна до нова принудителна смяна. Тиери Корея почувства болка в адукторите и напусна терена, за да се появи Тони Лато.

Същата злощастна съдба сполетя и "кралете", а Карло Анчелоти трябваше да извади от игра Карвахал, който не успя да продължи участието си в сблъсъка.

В 28-ата минута футболистите на Валенсия изявиха сериозни претенции за дузпа заради нарушение на Алаба срещу Макси Гомес, но главният съдия подмина ситуацията, а системата ВАР само потвърди това негово решение.

В 32-ата Каземиро опита удар извън наказателното поле, но Мамардашвили внимаваше и улови топката. Това бе и първият изстрел в очертанията на някоя от двете врати в срещата.

Към края на първата част появилият се от резервната скамейка Юнус Муса намери свободно пространство и стреля от малък ъгъл, но кълбото мина встрани от целта.

В 43-ата минута се откри и най-добрата голова възможност в мача до момента. Тя дойде на сметката на "прилепите" – Даниел Вас центрира от фаул, а Габриел Паулиста се пребори във въздуха и стреля с глава и само добрата намеса на Тибо Куртоа запази резултата непроменен.

Малко преди почивката Макси Гомес изпълни добре пряк свободен удар, но топката мина на сантиметри от десния страничен стълб.

Още в първите секунди на второто полувреме Дуро бе изпуснат от "бялата" защита и можеше да открие резултата, но отново Куртоа се оказа последна пречка пред гола.

В 50-ата минута Муса направи страхотен пробив отдясно и извади топката към непокрития Гедеш, който стреля от движение, но сантиметри го разделиха от това да порази вратата на "кралския" клуб.

Атаките на Валенсия не спираха и Дуро се отчете с нов изстрел, който отново беше отразен от белгийския страж на мадридчани.

Последваха два далечени удара от Васкес и Каземиро, но и при двете ситуации стражът на домакините нямаше проблеми да се намеси.

Логичното се случи в 66-ата минута, когато Уго Дуро изведе Валенсия напред в резултата. Лукас Васкес действа неразчетено при поредното центриране и позволи топката да стигне в краката на нападателя, който стреля по диагонала и направи Куртоа безпомощен – 1:0.

Гостите имаха възможността да отговорят мигновено, но Мамардашвили отрази удара от близко разстояние на Бензема.

Реал все пак стигна до изравнително попадение в 86-ата минута чрез Винисиус Жуниор. Бензема намери по добър начин бразилеца, който нанесе изстрел от движение, и след рикошет в крака на Фулкие, топката влетя в мрежата на "прилепите".

Само 120 секунди по-късно "кралете" направиха пълен обрат на "Местая", а двамата, замесени в първия гол, този път размениха ролите си. Винисиус центрира към нападателя, който се пребори във въздуха и донесе 3-те точки на своя отбор.

Валенсия – Реал Мадрид 1:2

Голмайстори:

1:0 – Дуро 66‘

1:1 – Винисиус 86‘

1:2 – Бензема 88‘

Валенсия: Мамардашвили, Корея (Лато – 23‘), Паулиста, Алдерете, Фулкие, Вас, Гиямон, Солер (Муса – 15‘), Дуро (Андре – 79‘), Гомес (Рачич – 79‘), Гедеш (Коща – 79‘)

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал (Васкес – 26‘), Милитао, Алаба, Начо, Модрич (Камавинга – 67‘), Каземиро (Родриго – 67‘), Валверде (Иско – 78‘), Азар (Йович – 78‘), Винисиус, Бензема