В Реал Мадрид са сериозно притеснени за Даниел Карвахал, който снощи получи нова контузия при победата над Валенсия с 2:1. 

Десният защитник напусна още през първото полувреме с проблем в десния прасец и очакванията са това да го извади отново за известно време от игра. 

През миналия сезон Карвахал записа едва 15 участия за Кралете, след като получи серия мускулни травми – общо 5 на брой и бе извън терените за 190 дни. През настоящата кампания знаците също не са особено оптимистични. 

Според вестник „Марка” футболистът умишлено е поискал от клуба да не обябява колко време няма да играе, но очакванията са той да пропусне със сигурност мачовете до следващата международна пауза, така че няма да играе поне месец, а вероятно и повече. 

При това положение Карло Анчелоти остава единствено с Лукас Васкес за дясната зона на защитата си, въпреки че и Начо би могъл да действа в тази зона. Италианецът не може да разчита отляво на Ферлон Менди и Марсело, така че ситуацията в Реал по отношение на крайните бранители е доста притеснителна. 

Въпреки това Белите са лидери в класирането с 13 точки, с 2 повече от Атлетико. Големият съперник Барселона е на цели 6, но и с два мача по-малко.