Реал Мадрид следи отблизо ситуацията с халфа на Рома Лоренцо Пелегрини. Настоящият контракт на капитана на "вълците" е до лятото на 2022 година и за момента той все още не е постигнал договорка с ръководството да преподпише. 

Затова на "Сантяго Бернабеу" се надяват да успеят да го отмъкнат със свободен трансфер след края на сезона, пише Fichajes.

Le Real Madrid s'intéresserait à Lorenzo Pellegrini https://t.co/tNRbdWisCm

— Infos Sport (@infossport21) September 24, 2021

Пелегрини се представя изключително силно от началото на настоящата кампания под ръководството на Жозе Моуриньо. 25-годишният футболист има 6 гола и 2 асистенции в 8 мача.

В момента той води разговори с шефовете на Рома за удължаване на договора му, но те вървят трудно, така че бъдещето на играча остава несигурно.

От Реал Мадрид следят внимателно какво се случва и планират още през януари да се свържат с футболиста и да опитат да го убедят да подпише предварителен договор, който да влезе в сила от лятото. На "Сантяго Бернабеу" виждат в негово лице идеален заместник на Лука Модрич.

Пелегрини е родом от Рим и е юноша на Рома. Той обаче проби в Серия "А" с екипа на Сасуоло, където изкара два сезона, преди през 2017 година да се завърне на "Олимпико" срещу 10 милиона евро. До момента той има 27 гола и 36 асистенции в 160 мача за "вълците".