Ситуацията в Реал Мадрид изглежда цветуща преди втория мач на тима в Шампионската лига срещу Шериф – Белия балет се намира на първо място в Ла Лига, а двама от лекувалите контузии играчи на тима ще направят завръщането си в игра срещу молдовския шампион.

Левият бек Марсело в продължение на няколко седмици бе извън игра заради мускулни проблеми на десния крак, но се очаква да получи игрови минути в срещата на „Сантяго Бернабеу“. Сходна е ситуацията с Тони Кроос, който не е играл официален мач от юни насам.

„Много съм щастлив, защото успях да направя третата тренировка с отбора без болка, след като изпитвах такива 6-7 месеца. Сега имам много добро чувство. Не съм играл от три месеца, така че трябва да вляза в игрови ритъм. Но най-важното е, че сега нищо наистина не ме притеснява. Вече можем да говорим за мачове".

"Започнах да изпитвам дискомфорт около март – знаех, че нещо не е наред в слабините ми. Беше ясно, че ако продължа да играя, ще дойде момент, в който вече няма да мога да го правя. Но беше много трудно да спра – трябваше да играя на четвъртфиналите и полуфиналите в Шампионската лига, а след това и на Евро 2020. След неговия край реших да си взема почивка и да видя как ще бъде всичко след 3 седмици пауза".

"Когато се върнах в Мадрид, разбрах, че няма подобрения, което означаваше, че ще трябва пак да почивам. Нужно беше да работим усилено, за да разберем какъв е проблемът".

"Операцията не бе опция за мен – винаги съм за консервативното лечение. Да, отне малко повече време… Но играх с болка шест месеца, пиех хапчета, а между мачовете болката бе много по-лоша. Сега имам чувството, че съм готов. Мисля, че ще бъда в групата за следващия мач на Реал Мадрид“, заяви немският национал, цитиран от "Тема:Спорт".

Твърдо аут са Карвахал, Бейл, Себайос и Менди.