Треньорът на ПСЖ Маурисио Почетино демонстрира оптимизъм и вяра, че Килиан Мбапе все пак ще реши да остане във френския клуб. 

Нападателят твърдо обяви, че иска да напусне и мнозина считат за сигурно преминаването му в Реал Мадрид. Въпреки това парижани продължават да се опитват да го накарат да промени намеренията си. 

„Килиан ще вземе решението, което трябва. Клубът обаче ще направи всичко, за да го задържи. ПСЖ може да го убеди да остане и той може да промени намеренията си“ заяви Почетино пред „Ел Чирингито“. 

От Реал предложиха 220 милиона евро за нападателя в края на лятото, но офертата им бе отхвърлена и през зимата Мбапе ще струва много по-малко, а следващото лято ще може да си тръгне без пари. 

Почетино разкри още, че първоначално е помислил за „шега“ възможността за привличането на Лео Меси. „Когато Леонардо ми се обади и ме попита дали искам Меси, отговорих: Това истински въпрос ли е? Наистина мислех, че се шегува. След това отговорих, че естествено, че бих искал Меси и нещата тръгнаха“ добави той.