След като наскоро Зинедин Зидан заяви, че Златната топка трябва да бъде спечелена от Карим Бензема, самият нападател на Реал Мадрид заяви, че силно иска да вдигне престижния трофей. 

Французинът се превърна в безспорен лидер на Кралете след раздялата с Кристиано Роналдо, но през тази година не успя да изведе тима до титлата, което може и да намали шансовете му. Голмайсторът обаче, не губи надежда. 

„Да спечеля Златната Топка? Да, това би било сбъдната мечта за мен, тъй като още от дете мечтая за това“ заяви Бензема пред „Канал +“. 

„Моите идоли бяха Р9 (Феномена Роналдо) и Зизу, които играха в Реал Мадрид и спечелиха наградата. Това е едно от нещата, за които мисля често и смятам, че не съм далеч от отличието“ добави той. 

Бензема все пак помогна на Франция да спечели Лигата на Нациите, като вкара в полуфинала и финала. Той има 30 гола през миналия сезон, а през този вече е с 10, като за националния тим вкара 6 пъти през 2021-а, в която се завърна в тима. Носителят на престижния приз ще бъде обявен на 29 ноември.